ln anul1991 am depus actele pentru autorizatie de constructie la primarie,pe un teren ce nu era al meu,ci al bunicului,nefiind defalcat intre mostenitori.din acelasi an am platit impozit la terenul si casa care am construito fara autorizatie pana in momentul de fata . pot beneficia de prevederile legii uzufructului sa-mi fac acte pe teren si casa pe numele meu?
ar trebui facuta iesirea din indiviziune mai intai.apoi puteti promova o actiune in constararea uzucapiunii privind terenul. cat priveste casa daca ati fi avut autorizatie de constructie ati fi beneficat de beneficiile dreptului de superficie.
problema ridicata de dvs este putin spinoasa;in primul rand, dvs sunteti pe terenul ilegalitatii,dat fiind faptul ca a-ti construit fara autorizatie;in cvel mai bun caz veti fi sanctionat cu amenda de primarie.
pe urma, ar fi indicat sa efectuati in scurt timp iesirea din indiviziune si sa incercati sa obtineti(prin intelegere amiabila) terenul pe care a-ti edificat respectiva constructie.in caz contrar,lucruruile se pot complica.
exista o mica posibilitate sa se invoce intradevar si mica uzucapiune.dar trebuiesc intrunite mai multe conditii.
Superficie
quest75
Buna,tuturor!Speta mea e urmatoarea.Am o societate SRL care a ridicat o constructie,in 1998,pe terenul Primariei Bucuresti, cu acordacordarea dr. de superficie ... (vezi toată discuția)