avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata CNAS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata CNAS

Buna seara,

As avea o intrebare legata de plata contributiilor la CNAS pentru PFA (regim real). Am infiintat acest PFA in noiembrie 2009, si de atunci pana in prezent nu am realizat nici un venit. Am platit impozit pe venit estimat in toti acesti ani. Contributia la sanatate a fost platita dupa acest venit estimat (pentru ca asa mi s-a cerut la CNAS). Detin chitanta de la CNAS pentru aceasta plata efectuata pe anul 2009 si 2010. Pe anul 2011 dorind sa platesc pentru anul curent contributia la sanatate mi s-a spus ca de fapt trebuie sa platesc dupa venitul minim pe economie studii superioare (1200 lei), urmand sa datorez astfel: 37 lei/luna *12 luni (an 2011) plus 37 lei *12 luni (2010) si 37 lei * 2 luni (2009), undeva la 1000 lei. Intrebarea este daca in mod normal eu detin chitanta pentru achitarea acestei plati pe 2009 si 2010 (chiar daca e undeva la 35 lei valoarea integrala, reprezentand 6% din venitul estimat pe acesti ani) ei mai au dreptul sa ceara din nou banii retroactiv si sa elibereze o noua chitanta? Precizez ca am fost in aceasta perioada studenta si inca sunt si nu am realizat venit nici pe PFA, nici in rest. Este vreo posibilitate prin care as putea sa platesc contributia doar pe anul 2011 chiar daca ar fi 37 lei * 12 luni?

Va multumesc anticipat,

Ing. Carla Todut

Alte discuții în legătură

Nelamurire plata sanatate 5cro 5cro Sunt PFA din 2010, din 2011 am trecut pe sistemul de impozitare real, si am avut un venit estimat de 3000 lei. Profitul realizat a fost de 1179 Lei. Am platit ... (vezi toată discuția)
Suspendarea activitatii pfa suspenda si contributiile la casa de asig.soc. de sanatate? lazarescu_irinel lazarescu_irinel Am doar un PFA din 01.10.2009 si este singurul meu venit. In anul 2009 am avut pierdere fiscala de 1250 lei. Am un Necaz cu CASS care este 5,5% din Venitul ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste la sanatate daca nu ai decizia de la finante? Popu Popu Nu am primit inca decizia de la finante, ca urmare astia de la sanatate m-au scos din sistem, doctorul de familie a spus ca nu poate sa-mi dea trimtere la ... (vezi toată discuția)