avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... incetare raporturi de serviciu prin demisie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

incetare raporturi de serviciu prin demisie

La incetarea raprturilor de serviciu cu politia, prin demisie, trebuie comunicata dispozitia de incetare a raporturilor de serviciu?cum se ia la cunostinta de aceasta dispozitie?este un document clasificat aceasta dispozitie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:36, 26 Februarie 2009
Conform Statutului poliţistului, acesta este un funcţionar public. Prin urmare, dispozitiile Legii nr. 360/2002 se completeaza cu cele ale Legii nr.188/1999 privind Statutul functionarilor publici - republicata.
Asadar, functionarul public poate sa comunice incetarea raporturilor de serviciu prin demisie, notificata in scris persoanei care are competenta legala de numire in functia publica. Demisia nu trebuie motivata si produce efecte dupa 30 de zile calendaristice de la inregistrare.
Incetarea raporturilor de serviciu ale functionarilor publici se face prin act administrativ al persoanei care are competenta legala de numire in functia publica.

Va multumesc pentru raspuns.
Mai am o nelamurire. Se face comunicarea acelui act administrativ sau nu?Este obligatorie acea comunicare?
trebuia sa -mi dea si mie o copie de pe acel act?
Trebuie sa vi se comunice actul administrativ de incetare a raporturilor de serviciu.
In cazul luarii la cunostinta (19.02.2009) de dispozitia de incetare a raporturilor de serviciu prin demisie(ce a fost data in momentul cercetarii atat administrative cat si penale,incheiata cu scoatere de sub urmarirea penala) dupa desecretizarea
dispozitiei (prin actiune in justitie, deaorece nu mi-a fost comunicata,n-am avut un exemplar ) de cand se aplica termenul de decadere de 1 an prevazut in legea conteciosului administrativ pentru anularea in instanta a acelei dispozitii?

Mentionez ca in prezent s-a admis exceptia tardivitatii pe care o consider netemeinica si nelegala deoarece nu am luat la cunostinta de dispozitia respectiva(emisa in 21.12.2006).

va multumesc





Bineinteles ! Decizia de incetare a raporturilor de serviciu prin demisie trebuie comunicata persoanei demisionare. Acest lucru se realizeaza prin intermediul departamentului de resurse umane al institutiei respective.

Alte discuții în legătură

Intrebare, geo-vem geo-vem In cat timp de la raspunsul la plangerea prealabila primit trebuie sa depun la instanta de contencios plangerea?am timp 6luni?! Multumesc (vezi toată discuția)
Termenul de introducere actiune in contencios administrativ. Narcisa_ Narcisa_ Buna ziua, In urma cu un an de zile am depus la o institutie publica o petitie la care mi s-a raspuns, dar prin care mi s-a refuzat un drept. Institutia ... (vezi toată discuția)