avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... incetare raporturi de serviciu prin demisie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

incetare raporturi de serviciu prin demisie

La incetarea raprturilor de serviciu cu politia, prin demisie, trebuie comunicata dispozitia de incetare a raporturilor de serviciu?cum se ia la cunostinta de aceasta dispozitie?este un document clasificat aceasta dispozitie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:36, 26 Februarie 2009
Cererile prin care se solicita anularea unui act administrativ individual, a unui contract administrativ, recunoasterea dreptului pretins si repararea pagubei cauzate se pot introduce in termen de 6 luni de la:
a) data comunicarii raspunsului la plangerea prealabila;
b) data comunicarii refuzului nejustificat de solutionare a cererii;
c) data expirarii termenului de solutionare a plangerii prealabile, respectiv data expirarii termenului legal de solutionare a cererii; d) data expirarii termenului prevazut la art. 2 alin. (1) lit. h) din Legea nr.554/2004, calculat de la comunicarea actului administrativ emis in solutionarea favorabila a cererii sau, dupa caz, a plangerii prealabile;
e) data incheierii procesului-verbal de finalizare a procedurii concilierii, in cazul contractelor administrative.
Pentru motive temeinice, in cazul actului administrativ individual, cererea poate fi introdusa si peste termenul prevazut mai sus, dar nu mai tarziu de un an de la data comunicarii actului, data luarii la cunostinta, data introducerii cererii sau data incheierii procesului-verbal de conciliere, dupa caz.
legea am citit-o,dar am ramas cu neclaritati.situatia sta in felul urmator: mi-am dat demisia (am fost sfatuita ca este m-ai bine asa ca altfel ajung in instanta cu dosarul penal si voi avea probleme) imediat a fost emisa dispozitia de incetare a raportului de serviciu(dar nu mi s-a comunicat si nici nu am semnat ca am luat la cunostinta de acest act)apoi am trimis un memoriu la minister insa mi s-a refuzat rezolvarea problemei.(am fost scos de sub urmarire penala la acea data) dupa inca ceva timp am depus actiune in contencios de anulare a dispozitiei.hotararea ce am primit-o respinge actiunea ca tardiv introdusa in baza art.11(2) cu referire la al 5 lg contenciosului adm. Sunt in termenul de recurs.Ce motive de recurs pot invoca?

va multumesc.



Trebuie sa dovediti faptul ca actiunea dvs a fost introdusa in termenul de prescriptie sau daca ati avut motive temeinice ati depus-o in termenul prevazut de art.11(2) din Legea nr.554/2004.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare, geo-vem geo-vem In cat timp de la raspunsul la plangerea prealabila primit trebuie sa depun la instanta de contencios plangerea?am timp 6luni?! Multumesc (vezi toată discuția)
Termenul de introducere actiune in contencios administrativ. Narcisa_ Narcisa_ Buna ziua, In urma cu un an de zile am depus la o institutie publica o petitie la care mi s-a raspuns, dar prin care mi s-a refuzat un drept. Institutia ... (vezi toată discuția)