Buna seara! Va rog sa-mi spuneti ce sanse mai are o mama sa primeasca, custodia unica a unui copil de 2 ani, tinand cont ca tatal acestuia nu a contribuit cu nimic la cresterea acestui copil?? Parintii s-au despartit inca de cand mama era gravida in 4 luni, dar dupa nasterea copilului a permis tatalui sa se mute inapoi pentru a mai da o sansa casniciei de dragul copilului. Dupa trei saptamani de discutii si certuri aprinse, de mult stres din partea tatalui la care era supusa mama pe motiv ca nimic nu este facut bine, aceasta a hotarat sa ii aduca la cunostiinta ca nu mai doreste aceasta casnicie, iar tatal s-a mutat. De atunci au existat cateva vizite la domiciliul acestuia facute de mama impreuna cu bebe, deoarece timp de 4 luni tatal nu a vrut sa vada copilul sau sa stie ceva de el. Toate contactele tatalui cu acest copil s-au facut la insistentele mamei, aceasta deplasandu-se la domiciliul acestuia periodic. Va multumesc!
Are sanse destul de mari, eu cel putin asa consider. In romania judecatorii sunt cei ce iau decizii, dar cred ca are sanse. Nu stiu in ce masura se opune tatal ca custodia exclusiva sa die acordata mamei,
Trebuie sa probeze cu martori tot ce sustine. Mult noroc
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Tatal sustine ca nu se va prezenta la divort, dar ca daca mi se va acorda custodia unica va face recurs. Nu inteleg de ce judecatorii ar putea sa acorde custodia comuna in situatia in care un parinte a crescut si a vegheat asupra copilului atata timp, iar celalalt a asteptat sa vina copilul la el ca sa-l vada, fara sa faca cel mai mic efort. Mama a incercat in tot acest timp sa stie copilul cine este tatal, a facut cat a putut, chiar si atunci cand acesta nu dorea sa vada copilul, iar acum cand a crescut, brusc, si-a adus aminte ca are copil. Aaa, mentionez ca nu vrea sa plateasca nici un leu pensie pentru ca sustine ca atata timp cat am bagat divort si am decis sa cresc copilul singura trebuie sa ma descurc. Ceea ce am si facut in tot acest timp.
Daca nu se prezinta la divort nu face altceva decat sa demonstreze cat de mult este interesat de a avea custodia. Apoi daca face recurs,..nici judecatorii nu sunt nici prosti nici legati la ochi.