Am cumparat un teren pe care am construit o casa in anul 1950, pentru care am platit anual impozitul catre statul roman. Pe cine trebuie sa dau in judecata pentru a obtine o hotatare judecatoreasca prin care sa mi se recunoasca dreptul de proprietate asupra casei construite pe acest teren.
Va multumesc si astept un raspuns din partea dumneavoastra.
In masura in care nu aveti acte pentru casa, trebuie sa promovati o actiune in constatare in contradictoriu cu orasul sau comuna in care locuiti - chemati in judecata orasul/comuna prin Primar, solicitand instantei sa constate ca sunteti proprietarul imobilului casa de locuit format din :...... In cazul in care nici pentru teren nu aveti acte , puteti solicita in cadrul aceluiasi proces sa se constate ca sunteti proprietarul terenului, identificat in schita.... Va trebuie 2 martori care sa declare ca ati stapinit public, netulburat si sub nume de proprietar. Nu ar trebui sa fie ceva foarte greu, adica un dosar prea greu, doar daca piritul(orasul) nu se opune , atunci se poate complica.
O zi buna!
Uzucapiuni
ContSters127432
In anul 1959 tatal meu , actualmente decedat,a construit o casa de locuit cu suprafata utila de 48 mp.,un grajdi si anexe pe o suprafata de teren de 600 mp. ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma va rog
anca_21
in 1990 am cumparat o casa la tara pe care am intabulat-o.Pe acea vreme nu era nevoie de schita de la topograf.Acum am vrut sa o demolam a venit un topograf ... (vezi toată discuția)