avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Creante fiscale-amenzi
Discuție deschisă în Executare silită

Creante fiscale-amenzi

Buna dimineata!
As dori sa stiu daca se mai poate pune in aplicare, astazi, un titlu executoriu intocmit de directia impozite si taxe a primariei in anul 2006, cu privire la amenzi contraventionale.
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:18, 13 Decembrie 2011
Daca titlul executoriu nu a parcurs procedura legala de executare,iar creditorul nu a staruit in interiorul a 3 ani sa execute debitorul,daca nu a revenit cu cerere din 6 in 6 luni catre BEJ de mentinere pe rolul activ ,nu mai poate fi executat titlul executoriu
Executare silita si celelalte acte de executare care sunt de competenta executorului judecatoresc se indeplinesc la cerere, daca legea nu dispune altfel
Executarea silita se poate declansa, in principiu, numai la cererea creditorului sau a mostenitorilor acestuia.
Atat timp cat creditorul a declansat procedura executionala prin cererea de executare silita adresata executorului judecatoresc, acesta trebuie sa fie diligent deoarece printr-o indelungata lipsa de staruinta in executarea silita, se considera ca a pierdut orice interes in solutonarea cererii sale, intervenind astfel perimarea executarii silite, sanctiune procesuala care consta in desfiintarea tuturor actelor de executare indeplinite in dosarul executional.
In redactarea actuala, art. 389 alin. 1 C. pr. civ. precizeaza ca: ”Daca creditorul a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare, fara sa fi urmat alte acte de urmarire , executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desfiintarea ei.”




Da, poate fi pus in executare pt ca dreptul de a cere executarea silita a creanţelor fiscale se prescrie in termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui an care a luat nastere acest drept, termenul de prescripţie care se aplica şi creanţelor provenind din amenzi contravenţionale .
Mai au timp pana la sfarsitul acestui an

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluare executare silita perimata laura-jurist laura-jurist Buna ziua in luna decembrie 2010 ne-a fost emis de catre un ex. jud. un act de constatare a perimarii executarii silite, fara ca noi sa fii solicitat ... (vezi toată discuția)
Reluarea executarii silite? atlantiana atlantiana Asociatia de proprietari a castigat un proces cu fostul administrator (inclusiv recursul) si a inceput executarea silita. Administratorul detine un apartament ... (vezi toată discuția)
Prescriptie executare silitã Dorisdi Dorisdi Buna ziua In anul 2008 am lua un credit de nevoi personale de la o banca. Am încetat sa mai achit ratele, iar in 29.11.2011 Tribunalul a încuviințarea ... (vezi toată discuția)