avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pacalit de Flanco
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pacalit de Flanco

Buna ziua,
solicit un sfat vis a-vis de cea mai recenta practica Aa Flanco.
In anul 2003 luna DECEMBRIE am contractat un credit pe durata de 3 ani(valoare 28.000.000 Rol).Am platit toate ratele ,nu am primit nimic la mana ca am lichidat creditul si m-am culcat pe o ureche,pana cand am vrut sa-mi fac un card de credit si am primit vestea ca nu pot ,deoarece am datorii.Am luat-o pe fir si am ajuns la Flanco,unde in sistem la i aparea ca nu am mai platit 10 rate.
Mentionez ca:
1.Lla un an dupa ce am lichidat creditul la Flanco,am aruncat chitantele.
2.Intre timp am schimbat adresa,si nu am primit notificarile ,daca au existat.
3.Creditul a fost contractat prin Credisson(actual Cetelem)_ cu finantare Wolskbank,produsele cumparate dintr-un magazin Flanco.

Am fost pe la toate cele 3 sedii (Flanco,Cetelem,Wolskbank),nu am rezolvat nimic.Nimeni nu este dispus sa ma ajute.
Uremeaza sa cumpar un teren cu credit ipotecar si nu pot deoarece sunt in biroul de credite.
Dator in acest moment 50.000.000 rol.

CE pot face sa rezolv problema?Sunt dispus sa caut in arhiva lor cat este nevoie,pana gasesc acele chitante.
Este mai ieftin sa platesc datoria,chiar daca sunt pacalit pe fata?

Multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: didib , utilizator 18:42, 1 Februarie 2009
Ati platit cash, cum anume?
Trebuie sa cercetati la bancile unde ati platit, sa va elibereze copii ale dovezilor de plata...
daca au fost chitante de mana sunt slabe sanse. Din cate stiu flanco lucreaza cu program de incasari contabilitate pe
calculator si totul se salveaza pe CD. daca ati avut o zi anume in luna pt plata este usor de gasit, si cu ajutorul unui avocat se pot cere. Singur, cred ca nu va vor pune la dispozitie nimic.
Chitante de mana? :O Cine plateste credit prin chitante de mana? :stunned: N-am mai auzit asa ceva in viata mea in relatia cu un comerciant...
Vorbim, totusi, de obligatia de a tine evidente fiscale, prin urmare vorbim de chitante fiscale, nu de mana ...

Nu vad de ce omul sa nu-si poata obtine singurel dovezile... Si o poate face atat de la unde a platit, dar si prin cine a platit...
Daca ar fi facut plati prin cont, cu atat mai frumos...
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri.De platit am platit la caseria Credisson(actual Cetelem),din magazinul Flanco Lujerului.Intradevar ,nu se pune problema de a primi chitante de mana.Am primit chitante,cu numar de inregistrare...toate cele.Am discutat cu juristul de la compania la care lucrez,si mi-a zis ca va fi foarte greu sa obtin ceva.
Ramane ,totusi,intrebare:este mai ieftin si mai rapid sa platesc "restanta",sau sa-i dau in judecata.
Daca se poate,imi poate spune unul din avocatii care vad topicul,care ar fi un onorariu...chiar daca nu este batut in cuie.
Nu am avut probleme de genul asta si nu stiu care-i procedura.

Stiu ,totusi,de pbligatia orcarui comerciant de a pastra chitantele,facturi timp de 5 ani.Problema,este ca la mine nu ma gasesc in sitem.
Tind sa cred ca este o magarie la mijloc,si am picat ca prostul in ea.

Multumesc ,foarte mult.
Ultima modificare: Duminică, 12 Octombrie 2008
yoos26, utilizator
Nu stim cat ar fi onorariul, ca nu stim cat de greu ar fi de descoperit dovezi...

In plus, fiecare isi stie nivelul onorariilor proprii, al altui avocat pot fi mai mari sau mai mici... sau mult mai mari sau mult mai mici...

Da, va fi greu sa obtineti dovezi...
Cat despre intrebarea dv., problema se pune cu referire la dv. cat de mult vreti sa va chinuiti si cat vreti sa va dovediti dreptatea... Nu pot eu aprecia cat costa linistea dv.
Cred ca mai bine mergeti intr-o consultatie juridica si apoi decideti.

Alte discuții în legătură

Executare silita ilegala? Butterfly33 Butterfly33 Buna seara! Am o problema si mi-ar prinde bine ceva sfaturi. Prin 2014 am luat cateva electrocasnice de la Flanco in rate prin Cetelem, in valoare de 4500 de ... (vezi toată discuția)
Rate bunuri micula micula in iulie 2006 sotul meu a facut un credit de consum la aceasta firma.in 2007 sotul meu a decedat.eu am incercat pana in ziua de azi sa achit toate ratele dar ... (vezi toată discuția)
Credite- imposibilitate plata ContSters313331 ContSters313331 Buna ziua! Am cumparat produse electronice de la Flanco cu plata in 60 de rate lunare , am dus ratele pana la capat imediat dupa ce-am achizitionat ... (vezi toată discuția)