avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Cum poate reprezenta un consilier juridic o asociatie ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Cum poate reprezenta un consilier juridic o asociatie de locatari?

Buna ziua.
Un consilier juridic cum poate reprezenta o asociatie de locatari in instanta?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ABANA , utilizator 12:28, 2 Martie 2012
cornelspiridon a scris:

Daca doriti neaparat adoptarea variantei nr. 2 (si nu vad de ce) atunci nici nu mai are importanta ca este consilier juridic, deoarece raportat la entitatea: "asociatie de locatari/proprietari" nu are calitatea de consilier juridic.

Va rog,daca este posibil,detaliati raspunsul ,in sensul dezvoltarii lui,deoarece asa cum este redat ,este concis,.Va multumesc pentru intelegere.
Cu respect
Este vorba ca mandatul de reprezentare poate fi dat oricarei alte persoane care nu are studii juridice .. in acest caz, nu se poate vorbi de faptul ca este consilier juridic.

Art. 67 C.proc.civ. - Partile pot sa exercite drepturile procedurale personal sau prin mandatar.
Mandatarul cu procura generala poate sa reprezinte in judecata pe mandant, numai daca acest drept i-a fost dat anume.
===
Art. 68. - Procura pentru exercitiul dreptului de chemare in judecata sau de reprezentare in judecata trebuie facuta prin inscris sub semnatura legalizata; in cazul cand procura este data unui avocat, semnatura va fi certificata potrivit legii avocatilor.
Dreptul de reprezentare mai poate fi dat si prin declaratie verbala, facuta in instanta si trecuta in incheierea de sedinta.
Mandatul este presupus dat pentru toate actele judecatii, chiar daca nu cuprinde nici o aratare in aceasta privinta; el poate fi insa restrans numai la anumite acte sau pentru anumita instanta.
Daca mandatul este dat unei alte persoane decat unui avocat, mandatarul nu poate pune concluzii decat prin avocat.
Asistarea de catre avocat nu este ceruta doctorilor sau licentiatilor in drept cand ei sunt mandatari in pricinile sotului sau rudelor pana la al patrulea grad inclusiv.
De asemenea asistarea de catre avocat nu este ceruta la judecatorii cand partea este reprezentata prin sot sau ruda pana la al patrulea grad inclusiv.
Va multumesc mult.Am citit cu atentie raspunsul .Va rog ajutati-ma : daca pentru asociatie se prezinta in instanta un Consilier juridic,care nu este angajat de asociatie,dar care depune la dosar o imputernicire de reprezentare juridica ,imputernicire in care scrie ":D-l consilier juridic X,inregistrat in CCJ sub nr... se imputerniceste de catre Asociatia ...in baza art.4 din Legea 514/2003,sa o reprezinte in fata Judecatoriei in dosarul....sa formuleze si sa sustina apararile necesare si sa puna concluzii orale si scrise in cauza " Stampilat si semnat doar de Asociatia..,fara semnatura si stampila consilierului nominalizat.Formularul utilizat este o copie xerox avind antetul Uniunii Colegiilor CJ din Romania.
Daca nu este angajat al entitatii si nu are nici un raport de munca cu aceasta,:
1.o poate reprezenta ca si consilier juridic?
2.poate pune concluzii ?
3.este temeinica invocarea exceptiei lipsei calitatii de reprezentant ?
4.este legala aceasta reprezentare in instanta ,tinind cont de faptul ca domnul consilier este angajat cu timp normal de munca ,al altei societati
Va multumesc .Va rog ajutati-ma.
Cu respect
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2012
ABANA, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot reprezenta o ruda in instanta? lylygry lylygry eu in calitate de fiica il pot reprezenta in instanta pe tatal meu pe baza unei procuri notariale? dar pe bunica mea? va rog, daca puteti, sa imi ... (vezi toată discuția)
Imputernicire ContSters184698 ContSters184698 Daca un membru al familiei doreste sa ma imputerniceasca sa-l reprezint in instanta trebuie facuta imputernicirea la notar?? (vezi toată discuția)
Reprezentare in instanta consilier juridic stagiar Filip Alexandru Filip Alexandru Stiu ca s-a mai dezbatut problema dar eu tot nu sunt lamurit.....Tinand cont ca legea nu prevede obligativitatea inscrierii in colegiul consilierilor ... (vezi toată discuția)