Buna ziua!
Am o intrebare cu privire la ridicarea permisului de conducere suspendat in urma unui accident rutier, soldat cu victima (mentionez ca accidentul nu s-a produs din vina mea si procesul este in desfasurare). Eu nu am fost citata la tribunal, doar in dosarul de la politie. Vreau sa stiu ce trebuie sa fac ca sa imi iau permisul inapoi.
Din ce stiu eu permisul dumneavoastra este anulat, pentru ca aveti un dosar penal. Pana la aflarea deciziei instantei care poate fi condamnare cu suspendare nu puteti sa redobanditi permisul. Ar trebui sa aveti deja un avocat, care sa va apere.
Cand s-a produs accidentul s-au retinut permisele la amandoi. Eu am luat dovada doar pentru 15 zile pentru ca apoi le-am zis k nu am ce sa conduc si ca nu imi trebuie dovada. A ramas sa primesc un raspuns dupa ce dosarul pleaca de la Parchet (am inteles ca de aici se stabileste cine este vinovatul si pe cine cheama in instanta pentru judecata), numai ca pana in momentul de fata nu am primit nimic si procesul de judecata este doar pe numele celuilalt sofer, eu ne participand la proces.
Sa merg sa intreb la politie de permisul meu de conducere?