avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu victima decedata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu victima decedata

Acum doua luni a fost un accident soldat cu moartea fiului meu care s-a angajat in depasirea unui autovehicul pe linie continua.Dupa impact ambii si autovehicolul si motocicleta fiului meu au intrat intr-un cap de pod pe partea stanga sens de mers.Ancheta o sa stabileasca adevarul pentru ca s-a deschis un dosar de urmarire penala totusi intrebarea ar fi in situatia aceasta soferul autovehicolului ar trebui sa aiba permisul suspendat?Soferul este un om influent cu foarte multi bani si are si cunostinte in politic.
Multumesc!
Depinde de vinovatie !!! Permisul se ridica pana la solutionarea dosarului si nu se suspenda dreptul de circulatie decat in situatia in care este vinovat de incalcarea unei reguli conform OUG 195/2002
Permisul de conducere se retine, dar nu se suspenda dreptul de conducere pana la solutionarea definitiva a cauzei. In locul permisului de conducere se elibereaza o dovada cu drept de conducere care trebuie prelungita la fiecare 30 de zile.
Va multumesc,

Sugerati dumneavoastra domnule Ciobanu unui alt membru pe forum ca ar fi de preferat ca in anumite situatii sa se caute un expert din alt judet.Noi avem un expert pe care l-am pus la recomandarea avocatului nostru pe motiv ca ei lucreaza de mult timp impreuna si au solutionat foarte multe cazuri.Pe sofer eu nu l-am vazut pana acum nici la producerea accidentului ,nici dupa ,am aflat despre el ca este un om influent dar imi pun toata increderea in justitia romana ca va face dreptate.Care trebuie sa fie relatia dintre avocat si client ?
Din partea mea stiu ca una de bun simt si de respect dar daca la anumite perioade de timp incerc sa mai aflu cum merge ancheta cred ca nu ar trebui sa ma simt umilit ca si cum as deranja Eu sunt si sub impresia impactului emotional si la mine o luna mi se pare un secol .De doua luni de cand s-a intamplat pe 13 ianuarie a fost a doua intalnire cu avocatul si am avut asa un sentiment ca as fi deranjat.
cioan a scris:

Permisul de conducere se retine, dar nu se suspenda dreptul de conducere pana la solutionarea definitiva a cauzei. In locul permisului de conducere se elibereaza o dovada cu drept de conducere care trebuie prelungita la fiecare 30 de zile.

Este foarte clara reglementarea din OUG 195/2002, incercati sa oferiti informatii corecte, asta astepta utilizatorii.
ART. 111*) OUG 195/2002
....................................................................
(4) Permisul de conducere al conducătorului de autovehicul sau de tramvai, implicat într-un accident de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, se reţine de către poliţia rutieră dacă acesta a încălcat o regulă de circulaţie, eliberându-se dovada înlocuitoare fără drept de circulaţie, în situaţia în care regula de circulaţie încălcată este una dintre cele prevăzute la art. 102 alin. (3) lit. a) şi c), sau dovada înlocuitoare cu drept de circulaţie pentru o perioadă de 15 zile, în celelalte cazuri.
.....................................................
Multumesc frumos !

Alte discuții în legătură

Ancheta stagnata datorita politiei rutiere laura_maria laura_maria Buna Ziua Caut un consultant care sa ma ajute intr-o problema. Este vorba despre un accident rutier i in urma caruia fratele meu de 20 de ani si un prieten al ... (vezi toată discuția)
Accident depasire masini vasile.dax58 vasile.dax58 Buna ziua. Saptamana trecuta am fost implicat intr-un accident auto, din care agentul constatator m-a gasit pe mine vinovat pentru producerea accidentului. ... (vezi toată discuția)
Accident soldat cu victime(eu) ccristian1920415 ccristian1920415 depasire pe linie discontinua am asteptat pana au trecut masinile de pe contrasens si aveam liber cat vedem in fata ...m-am bagat in depasirea unui microbuz si ... (vezi toată discuția)