Buna ziua. Saptamana trecuta am fost implicat intr-un accident auto, din care agentul constatator m-a gasit pe mine vinovat pentru producerea accidentului. M-am angajat in depasirea unor masini, cu semnalizare stanga, pe un sector de drum cu limita de viteza 70 km/h, marcat cu linie discontinua, acestea circulau in aceiasi directie de mers ca mine, am depasit doua, iar cand am ajuns in dreptul celei de a treia, aceasta a virat brusc la stanga, eu lovindu-l fix la jumatate (intre portiere pe partea soferului), masina lovita dorind sa parcheze peste strada (nu este intersectie in zona respectiva), nu am observat sa fi avut semnalizare pusa. Coloana depasita de mine era in miscare, nu consider ca as fi depasit viteza legala, masinile nu sunt accidentate foarte grav. Pasagerii masinii lovite au fost transportati la spital, ulterior primind unul din ei 5 zile de ingrijiri medicale, celalalat 8 zile.
Agentul constatator m-a gasit pe mine vinovat pentru provocarea accidentului. La fata accidentului a intervenit o terta parte (patronul persoanei a carei masina am lovit-o), care se cunoaste cu agentul de politie, fapt care ma gandesc ca i-a influentat gandirea politistului.
Am facut cererere pentru expertiza criminalistica a accidentului auto catre Comandantul Politiei.
Am primit dovada cu drept de circulatie, care o sa expire luni. Momentan dosarul nu a ajuns de la politie la parchet. Poate amana politistul transferul dosarului de la politie la parchet sau este un termen normal ? Banuiesc ca nu pot face nimic pentru a prelungi dovada pana nu ajunge dosarul la parchet.
Din cele expuse, considerati ca sunt vinovat sau nevinovat de producerea accidentului ?
Va multumesc anticipat !