avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... scoala postliceala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

scoala postliceala

Buna ziua,
As ruga sa mi se spuna daca scoala postliceala se ia in calcul la stabilirea vechimii in cazul pensionarii pentru limita de varsta.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:38, 11 Octombrie 2008
roshu a scris:

Buna ziua,
As ruga sa mi se spuna daca scoala postliceala se ia in calcul la stabilirea vechimii in cazul pensionarii pentru limita de varsta.Va multumesc.


Nu se ia in calcul ani in care ati urmat scoala liceala, la stabilirea pensiei.
In sistemul public se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite perioade asimilate, in care asiguratul a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora.
Multumesc pentru raspuns.
Totusi, nu stiu daca ati observat ca ma refer la o scoala comerciala, curs de zi, de 2 ani urmata in continuarea liceului.
Aceasta ar putea fi luata in calcul dupa modelul invatamantului universitar?
Va multumesc.
:hm:
1. In mesajul initial nu faceti referire decat la scoala postliceala si nimic altceva.
2. Legea nr.19/2000 face referire numai la cursurile de zi ale invatamantului universitar. Prin urmare, numai anii in care ati urmat cursurile la zi ale invatamantului universitar se iau in considerare la stabilirea pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime oana8989 oana8989 buna ziua,imi puteti spune,va rog,daca scoala postliceala se adauga la vechime?multumesc (vezi toată discuția)
Informare pensie anticipata adrianamario adrianamario Sunt nascuta pe data de 19.06.1958 sex feminin.Sunt inginer cu o vechime in munca de 28 ani si 5 ani de facultate. Cand pot iesi la pensie anticitat. (vezi toată discuția)
Scoala postliceala-cursuri de zi-si pensia la limita de varsta Florentina Mihaela Florentina Mihaela Pun aceasta intrebare in numele mai multor prietene si colege aflate in aceeasi situatie ca si mine. Am urmat-intre 1975 si 1977- cursurile la zi ale Scolii ... (vezi toată discuția)