avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Apostila
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Apostila

Va rog sa- mi spuneti daca locuiesc in sectorul 2 Bucuresti si doresc sa pun APOSTILA pe certificatul de nastere al fiului meu plecat din tara ,certificat eliberat la sectorul 4
- unde trbuie sa se faca apostilarea
- aproximativ in cit timp se face aposilarea
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 20:33, 13 Decembrie 2011
La Prefectura Bucuresti.

Aveti toate informatiile aici - mai putin cea legata de durata :)

[ link extern ]
Certificatul de nastere este act administrativ.
Conform art. 2 din OG 66/1999, autoritatea române competenta să aplice apostila pentru acest tip de acte prevazute de Conventia de la Haga este Prefectura.
Eu zic ca certificatul de nastere este act de stare civila, nu administrativ :)
Si conform Conventiei de la Haga, in ce categorie credeti ca intra acest document?
Art. 1
Sunt considerate acte oficiale, în sensul prezentei convenţii:
a) documentele care emană de la o autoritate sau de la un funcţionar al unei jurisdicţii a statului, inclusiv cele care emană de la ministerul public, de la un grefier sau de la un executor judecătoresc;
b) documentele administrative;
c) actele notariale;
d) declaraţiile oficiale, cum ar fi: cele privind menţiuni de înregistrare, viza de învestire cu data certă şi legalizări de semnătură, depuse pe un act sub semnătură privată.

ART. 2 OG 66/1999,
Autorităţile române competente să aplice apostila prevăzută la art. 3 alin. (1) din Convenţie sunt:
· tribunalele pentru actele oficiale prevăzute la art. 1 lit. a) şi d),
· camerele notarilor publici pentru actele oficiale prevăzute la art. 1 lit. c)
· prefecturile pentru actele oficiale prevăzute la art. 1 lit. b).
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
Ziceti dumneavoastra, ca sunt curioasa.

Alte discuții în legătură

Superlegalizare documente cetatean strain non ue, stat nemembru conventie haga absolutemix absolutemix Planuiesc sa ma casatoresc cu un cetatean strain apartinand unui stat non UE, nemembru al conventiei de la Haga. Am inteels perfect ce documente trebuiesc ... (vezi toată discuția)
Apostila pe certificatul de nastere si pe cazier alexeflorin alexeflorin Imi puteti spune si mie cum sa procedez pentru a pune apostila pe un certificat de nastere si pe cazierul judiciar . .Mentionez ca cele doua acte sint ale ... (vezi toată discuția)
Apostila de la haga dumibog dumibog In cazul in care printr-o declaratie notarila generala se cesioneaza o parte din drepturile procesuale potentiale catre o persoana de alta cetatenie dintr-o ... (vezi toată discuția)