avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... CAS avocati
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

CAS avocati

buna ziua, am si eu o intrebare, o nelamurire.
pentru avocati exista obligativitatea de inscriere la Casa de Asigurari de Sanatate, Nationala, avand in vedere ca in aceasta profesia ca si in multe altele exista o casa proprie de asigurari si de pensii,,,,,,,,, va rog un raspuns urgent...... va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Alex Chiciu , Avocat 06:01, 14 Decembrie 2011
Din pacate CAA acopera doar pensiile noatre, nu si sanatatea. IN cayul in care nu aveti un contract cu o alta casa de asigurari pe sanatate, va trebui sa incheiati un contract cu cas-ul. cautati spete pe google, mai multi avocati au castigat in sintanta procese impotriva cas-lui pe motivul ca nu li s-a comunicat instiintarea care constituie titlu de creanta! ci doar punerea in intarziere.

totusi, daca sunteti genul de avocat luptator, incercati o contestatei a titlului de creanta si ulterior a executaii silite. BAFTA
ok. am inteles, ca CAA nu acopera decat pensiile, insa o intrebare logica, de ce cand se platesc acele cote se incaseaza si pentru sanatate, sau de ce se plateste indemnizatie de crestere a copilului si concediu medical..... este un pic ilogic sa putem crede ca suntem obligati sa platim in acelasi timp si la CAS si CAA atata vreme cat noi nu beneficiem decat de la CAA in caz de probleme medicale.........va multumesc.
foarte adevarat, dar daca veti verifica pe site-ul unbr, veti gasi o decizie data in cursul acestui an in care se precizeaza EXPRES ce anume acopera taxa catre CAA. poate ar fi mai usor sa cautati pe site-ul baroului bucuresti, e un site mai aerat.
CASS nu are numai natura de "asigurare" ci si de "bir". Adica chiar daca nu vrei sa te tratezi in sistemul public medical ci in cel privat, trebuie sa platesti CASS pentru ca obtii venituri. Mai dragut e ca si cei ce inchiriaza o locuinta, spre exemplu, trebuie sa plateasca CASS daca nu li se retine din salariu/pensie. Deci din pacate trebuie platit sau daca intruniti doua conditii (aveti vocatie de Robin Hood si nu vreti sa va tratati in sistemul public sanitar) va puteti lupta cu ei in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii avocat Georgian2all Georgian2all Buna ziua. Am o intrebare/ nelamurire, la care va rog, sa ma ajutati. Am avut zilele acestea o discutie cu o cunostiinta apropiata, si din una-n alta am ajuns ... (vezi toată discuția)
Contributii sanatate avocati monik monik dragi colegi avocati, am si eu o nedumerire caci am auzit mai multe opinii despre cele de mai jos. dupa cum se stie, avocatii platesc 10% din salariu la barou ... (vezi toată discuția)
Venit mediu brut lunar avocat 2008 Alina Defta Alina Defta Mă interesează să știu cât este acum, în 2008 venitul mediu brut lunar pe profesia de avocat. (vezi toată discuția)