in urma cu 20 ani am infiat un baiat care era fiul sotiei dintro alta casatorie in urma cu 10 ani mam despartit de mama baiatului iar cu el nu mai am nici o relatie este major casatorit la casa lui in alta localitate.ce sanse exista ca sal desfiez pt ca mai am un copil care doresc sa ma mosteneasca
Nu este posibila desfacerea adoptiei. Odata cu actu infierii acest copil si-a stabilit filiatia fata de dvs., si este asimilat unui copil natural.Este la fel ca in situatia in care vi s-a nascut propriul copil, iar demersul la care va ganditi este la fel de imposibil ca si in cazul fiului natural, caruia doriti sa-i lasati mostenirea intreaga.
Astfel ca fiul adoptat va mosteni alaturi de fiul natural.
Art. 477. -
(1) Adopția poate fi desfăcută la cererea adoptatorului sau a familiei adoptatoare, dacă adoptatul a atentat la viața lor sau a ascendenților ori descendenților lor, precum și atunci când adoptatul s-a făcut vinovat față de adoptatori de fapte penale pedepsite cu o pedeapsă privativă de libertate de cel puțin 2 ani
(2) Dacă adoptatorul a decedat ca urmare a faptelor adoptatului, adopția poate fi desfăcută la cererea celor care ar fi venit la moștenire împreună cu adoptatul sau în lipsa acestuia
(3) Adopția poate fi desfăcută la cererea adoptatorului numai după ce adoptatul a dobândit capacitate deplină de exercițiu, în condițiile legii, chiar dacă faptele au fost săvârșite anterior acestei date.