Buna ziua,
Intentionez sa cumpar un teren si va rog sa imi spuneti cum se poate verifica daca asupra proprietatii respective exista vreun litigiu - inteleg ca in extrasul de carte funciara apar doar eventualele ipoteci.
Multumesc
cel mai usor puteti verifica in condica la arhiva daca titularul dr de proprietate al imobilului respectiv are vruen litigiu civil inregistrat la instanta in a carei circumscriptie teritoriala intra imobilul. puteti cauta dupa numele persoanei respective.
DE regula se probeaza cu certificat de carte funciara si declaratie autentica in fata notarului, se mai pot face verificari suplimentare la instantele de judecata si cele privid sovabilitatea vanzatorului.
Nu imi era clar (inca nu imi este) in ce condica din ce arhiva sa verific. Instantele imi pot da mie informatii legate de procesele pe care le-ar avea proprietarul legat de acest teren? Stiu sigur ca au fost persoane care au cumparat propietati despre care au aflat ulterior ca au litigii si sigur proprietarul a semnat si declaratia la notar.