avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... vanzare casa
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

vanzare casa

Buna seara,
Daca am vandut anul trecut un apartament si am cumparat altul in alta localitate al aceluias judet, platind taxele (enorme) la notariat, iar anul viitor vreau sa ma mut si de aici, pe raza aceluias judet trebuie sa platesc din nou aceleasi taxe la notariat vanzare-cumparare in jur de 1000 de euro ? Mentionez ca nu vand ca sa fac afaceri vand ca sa-mi schimb domiciliul si locuinta.Practic, acesti bani pentru locuinta proprie imi sunt impozitati de cate ori vand si cumpar alta locuinta? E ca si cum statul ne-ar obliga indirect sa ramanem in aceeasi locuinta sau domiciliu si nu ne mai da dreptul sa ne mutam decat daca suntem bogati sa putem plati notarul si darile catre stat. Oricum, ar trebui sa fie mai mici aceste dari la cat de saraci suntem!
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2011
narcisa109, utilizator
Cel mai recent răspuns: exuser , utilizator 13:13, 15 Decembrie 2011
Nu are importanta daca vindeti pentru afacere sau nu . platiti notarului odata onorariul pentru autentificarea vanzarii iar apoi impozitul la stat pentru ceea ce incasati.
Va multumesc pt raspuns!
cu 1000 Euro platesti chiria pe mai mult de 6 luni (depinde de localitate si de imobi: garsoniera sau apartament). atunci e mai rentabil sa stai in chirie iar banii pusi in depozit produc si ei dobinda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ady83 ady83 Am facut succesiunea dupa moartea tatalui meu la notariat am mostenit 3 sferturi din apartamentul lui si un sfert sotia lui(parinti fiind divortati din 99 si ... (vezi toată discuția)
Impozit pe a doua locuinta sfinxul35 sfinxul35 Detin in proprietate un apartament pe numele meu dinainte de casatorie, in timpul casatoriei am cumparat o garsoniera pe numele sotiei , amandoi avem adresa de ... (vezi toată discuția)
Dreptul de preemtiune / eu si statul paius paius Buna ziua, Buna ziua / Ma poate ajuta cineva cu un sfat?,o indrumare? o sugestie? / Cazul meu este urmatorul: Locuiesc intr-un imobil format din parter si un ... (vezi toată discuția)