avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme cu apometrele
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme cu apometrele

Buna ziua, intampin urmatoarea problema si as fi recunoscator daca as primi cateva sfaturi in acest sens :
Sunt proprietar in cadrul unei asoc. de proprietari si locuiesc in blocul respectiv de aprox. 20 de ani.In anul 2001 mi-am montat apometre(atat apa rece cat si calda), pe care le-am cumparat de la cineva,acestea avand inregistrate deja pe ele un consum.Toate bune si frumoase pana aici.Ele au fost montate legal si sigilate de catre administratorul blocului din acea perioada,care a constat situatia,a aplicat sigiliile si aintocmit proces verbal de sigilare in dublu exemplar.Problema apare in anul 2010, cand noul presedinte de asociatie hotaraste sa faca niste verificari la apometre si sa ma trezesc ca acesta constata(luand citirea apometrelor si adunand zc dansul toti mc declarati de mine ,descresator, pana in anul 2001),ca am ,,furat" aprox. 90 mc de apa(ata rece,cat si calda), si ca trebuie sa i platesc.Explicandu i ca la data montarii apometrelor existau deja mc cubi inregistrati de ceasuri(aprox. aceeasi cantitate ca cea denuntata), si ca eu numai gasesc exemplarul meu al procesului verbal de sigilare, si solicitand exemplarul care ar fi trbuit sa existe si la asociatie plus fisa de monitorizare/declarare a consumului apometrelor din anul 2001, presedintele imi spune ca numai exista acele documente , motivand ba ca s-au pierdut, ba caau fost furate..
aSTFEL ACESTA A hotarat, nu stiu cum, sa ma dea in judecat pe mine, personal, pentru acea suma, avand in vedere ca, in bloc sunt proprietari cu datorii mult mai mari decat ale mele.
1.Cum si ce pot face ca sa pot rezolva aceasta problema?
2.Aceste datorii/restante cad sub incidenta prescriptie datoriilor conform codului fiscal(in ceea ce priveste perioada de 3 ani de prescriptie a datoriilor)?
Va multumesc.

Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2011
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 16:30, 15 Decembrie 2011
Opinia mea in aceasta chestiune este ca presedintele asociatiei dvs. viseaza cai verzi pe pereti - pentru ca este de capul lui pe-acolo... Trebuie sa mai fie si oameni care judeca prin cele comisii si comitete de la nivelul as. prop.
- asa cum am mai spus si unui user care a achitat cam 90 mc apa rece si a pierdut chitanta, tot asa va sfatuiesc sa aveti grija de documente, altfel iata, aveti parte de asemenea discutii;
- nu conteaza ca presedintele s-a schimbat intre timp - referitor la ceea ce spuneati ca actualul pres. nu putea sa faca verificarea mai devreme pentru ca el nu era in functie - controlul este efectuat de institutia ce se cheama as. prop. si aici dau dreptate lui @carturarul - lasati-i sa va dea in judecataș pe langa faptul ca vor trebui sa demonstreze cu acte ”paguba” facuta de dvs., se vor face si de tot rasul;
- are dreptate si @elga50 cand spunea ca totusi era cazul ca din 2001 pana acum apometrele trebuiau sa fie verificate metrologic de 2 ori (unul chiar la inceput si atunci ati fi avut index-ul trecut in buletinul de verificare - daca nu-l pierdeati si pe acesta...) si dvs. nu confundati sigilarea aparatului in instalatie cu verificarea metrologica care, este adevarat, dupa verificare de catre laboratorul metrologic, daca se constata ca apometrul este in clasa de precizie acceptata, aplica si ei un sigiliu - pe aparat;
........................
In final, autorul topic-ului - cat si noi ceilalti, putem trage cateva invataminte din toata aceasta intamplare; ca este necesar sa pastarm aceste fise ale apometrelor, alte diverse documente de plata - desigur un timp limitat, insa nu poate as. prop. sa vina acum, dupa 10 ani si sa pretinda ca cineva nu a declarat consumul real; pe de alta parte as. prop. trebuie sa-si arhiveze toate documentele, desigur fiecare tip de document are o anumita perioada de pastrare, iar daca nu au nici ei documentele originale ci doar niste notite acolo, sa-si vada de treaba...
elga50 a scris:

,,In mod normal presedintele asociatiei n-ar avea de ce sa mearga "in amonte" pe firul evenimentelor. ''

As completa cu: nici nu ar avea dreptul sa adune toti indecsii si apoi sa spuna ca nu mai are evidenta. Pai atunci dupa ce s-a luat ?.:O
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2011
johnpescar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii asociatie din cauza apometrelor baciuionut baciuionut salut! acum 2 ani asociatia de proprietari din bloc a contractat o firma care a venit si ne-a demontat apometrele din apartamente, le-a verificat si apoi le-a ... (vezi toată discuția)
Apometre desigilitate cyan cyan Asociatia de proprietari poate impune sanctiuni prin hotarare a AG in cazul in care se constata la verificarea apometrelor faptul ca sigiliul este deteriorat ... (vezi toată discuția)
Instalare boiler fara debransare de la acc tomasso tomasso Este ok instalare boiler fara debransare de la ACC astfel se poate utiliza fie apa calda de la boiler fie ACC de la reteaua comuna avand in vedere ca sant ... (vezi toată discuția)