avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cui ii ramane casa?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cui ii ramane casa?

Buna ziua!
Am o nelamurire, va rog sa ma luminati un pic si pe mine.
Am achitizionat o casa, impreuna cu sotul meu in luna mai anul curent (o garsoniera mai precis).A fost achitat un avans de 15.500 euro, urmand ca restul, pana la 25.500 sa fie achitati in rate egale, de 200 euro, direct la dezvoltator.Momentan exista numai antecontractul vanzare-cumparare unde ca viitori proprietari suntem amandoi trecuti.(contractul urmand sa se definitiveze abia la anul in luna aprilie-data maxima fiind specificata in antecontract)
As vrea sa stiu, in eventualitatea unui divort cum sa va "imparti" casa, dat fiind ca eu nu vreau sa raman fara ea, ci sa o pastrez in continuare si sa achit ratele? Iar sotul meu ar vrea sa o vanda, eu nefiind de acord?
Multumesc anticipat, am nevoie de parerea unui avocat.
Cel mai recent răspuns: catalinap76 , utilizator 15:41, 16 Decembrie 2011
Buna ziua, avansul de 15500 de euro, reprezinta un bun comun, astfel fiecarui sot revenindu-i o cota de 1/2 din aceasta suma, la care se adauga si sumele de bani achitate ca rate lunare pana la ramanerea definitiva a sentintei de divort. La partajarea bunurilor mobile, fiecare sot poate opta pentru atribuirea garsonierei, urmand ca celalat sot sa primeasca o sulta corespunzatoare, asta in ideea in care pana la pronuntarea hotararii definitive de divort se va incheia contractul de vanzare cumparare. In fine, mai sunt cateva chestiuni legate de creditor/dezvoltaror, caruia ii sunt practic opozabile deciziile celor doi soti. Cel mai bine ar fi sa solicitati o consultatie juridica in acest sens. De regula, aveti sanse sa rmaneti cu garsoniera insa si cu obligatiile aferente de plta a ratelor.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2011
ContSters213050, utilizator
Deci ar putea sa imi ramana garsoniera si numai datoria de a plati ratele?
Pai cu avansul care l-am platit,cum ramane, ca nu am inteles aici? Va trebui sa platesc sotului jumatate din el, nu?Si jumatate din ratele achitate pana in momentul in care se va pronunta divortul cred...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune hadrian74 hadrian74 Buna ziua, sunt divortat de sotie din anul 2011, iar aceasta acum doreste si procesul de partaj astfel ca; detinem impreuna un apartament achizitionat in anul ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj mazalina mazalina sunt in divort cu sotul meu dupa 4 ani de casnicie. In timpul casatorie am cumparat cu credit ipotecar un apartament dupa ce sotul meu a vandut garsoniera pe ... (vezi toată discuția)
Partaj, divort eva_andreea eva_andreea Buna ziua, Am si eu o mare rugamite la d-vostra si anume: -dupa 14 ani de casnicie sunt in proces de divort cu sotul meu(divortul s-a \"pornit\" amiabil la ... (vezi toată discuția)