buna ziua. se poate cumula pensia in urma pensionarii pe caz de boala cu salariul? stiu ca pensionarii pe caz de boala pot lucra max 4 ore/zi cu carte de munca. insa daca se depasesc cele 4 ore/zi se poate? imi puteti da mai multe detalii va rog? multumesc!!!
Buna ziua
In conformitate cu prevederile art.69 lit.b, c din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, singura categorie de pensionari ce beneficiaza de pensie de invaliditate sunt cei incadrati la gr.III de invaliditate:
" Art. 69. - În raport cu gradul de reducere a capacităţii de muncă, invaliditatea este:
a) de gradul I, caracterizată prin pierderea totală a capacităţii de muncă şi a capacităţii de autoîngrijire;
b) de gradul II, caracterizată prin pierderea totală a capacităţii de muncă, cu păstrarea capacităţii de autoîngrijire;
c) de gradul III, caracterizată prin pierderea a cel puţin jumătate din capacitatea de muncă, persoana putând să presteze o activitate profesională, corespunzătoare a cel mult jumătate din timpul normal de muncă. "
In speranta ca raspunsul meu va poate lamuri va doresc o zi buna.
1. Numai pensionarii de invaliditate de gradul III pot lucra 4 ore pe zi.
2. Adica in contractul individual de munca sa nu scrie mai mult de 4 ore pe zi iar in pontajul zilnic la fel.
3. Daca veti aparea in evidente cu mai mult de 4 ore pe zi veti pierde pensia de invaliditate.
Drept de munca
sorina_h2004
BUNA ZIUA,
Va rog sa-mi spuneti daca o persoana cu pensie de boala grd II fara drept de munca poate obtine drept de munca program redus(1-2 h) fara sa-i ... (vezi toată discuția)