avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume de familie pt minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume de familie pt minor

Am un copil de 2 ani,nascut dintr-o relatie de concubinaj. Copilul poarta numele de familie al tatalui sau, un nume arabesc, tatal avand si cetatenia romana.
Cum pot proceda pt trecerea copilului pe numele meu?
In prezent exista pe rol un proces pt incredintare minor catre mama si program de vizitare. Pot cere schimbarea numelui in cadrul aceluiasi proces?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:28, 14 Octombrie 2008
Ati putea cere ca minorul sa poarte numele dvs in cadrul acestui proces , fie intr-un proces separat .La fel ,puteati sa fi solicitat in cadrul acestui proces ca tatal sa-si indeplineasca obligatia de intretinere constand in plata pensiei de intretinere .
Ultima modificare: Duminică, 12 Octombrie 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Tatal e de acord cu schimbarea numelui?
Nu se prea incadreaza in motivele intemeiate din OG 41... depinde de situatia de fapt... Copilul a avut numele tatalui inca de la inceput, sau a fost recunoscut dupa prima inregistrare a nasterii de catre mama?
Ce s-a schimbat intre timp, numai vointa mamei?
Nu cred ca tatal ar fi de acord cu schimbarea numelui.
La nastere, copilul a fost recunoscut de catre tata, mama si-a dat acordul pt a purta numele tatalui si, intr-adevar, intre timp s-a razgandit...
Imi pare rau, nu e deajuns pentru lege... Nu ne jucam cu "ne cheama Popescu, ne cheama Ionescu"... Si nici nu e numele dv., e al altuia, al copilului...
Nu inteleg de ce anume v-ati schimbat parerea... :-/ Va cam jucati cu psihicul viitor al copilului... :( Mama adica...
Copilul are 2 ani asa ca inca nu intelege treaba cu numele, daca vrea sa il schimbe sau nu, sau sa fie o joaca cu psihicul lui.
Daca era vorba de Ionescu sau Popescu, nu erau probleme. :)Dar fiind vorba de un nume strain e alta poveste. Indiferent daca e Primarie sau doctor sau orice, toti se uita cioras, trebuie sa repeti pe litere de cateva ori si toti asteapta ... ceva, acolo, o atentie, ca, deh, un nume strain ar trebui sa insemne si bani multi in buzunar....

Alte discuții în legătură

Dreptul la nume daciana1 daciana1 Buna ziua! Am fost in proces de stabilire a paternitatii cu tatal copilului meu. Miercuri am avut ultima infatisare, iar azi am citit sentinta pe internet. Ce ... (vezi toată discuția)
Nume de familie la divort Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Fara acordul sotului poate sotia sa ramana cu numele de familie avut in timpul casatoriei? Si daca da in ce conditii. Va multumesc (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui de familie al minorului ContSters249212 ContSters249212 Buna ziua....am si eu o problema la care astept un raspuns sa stiu ce sanse am: am un baietel de 8 ani.....cand l-am nascut eu cu tatal lui nu eram casatoriti ... (vezi toată discuția)