avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul la nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul la nume

Buna ziua!
Am fost in proces de stabilire a paternitatii cu tatal copilului meu. Miercuri am avut ultima infatisare, iar azi am citit sentinta pe internet. Ce am vazut m-a socat: mi s-a respins cererea de a purta numele tatalui (acesta l-a recunoscut ca fiind al lui, dar nu doreste sa-i dea numele pt ca se considera "tata biologic"). Se poate asa ceva?! Unde mai este egalitatea in drepturi a copilului din afara casatoriei cu cel din casatorie?? Am vreo sansa daca fac apel?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:36, 20 Iunie 2008
doamna depinde... este bine sa formulati si o cale de atac si sa vb. cu tatal dar trebuie sa studiati hotararea nu doar ce scrie pe net.

av. vasilescu
La dosar sunt mai multe informatii? ... din pacate cu tatal copilului nu pot discuta pt ca nu vrea, si-apoi el a cerut instantei ca sa nu dea copilului numele lui (l-a recunoscut in urma unui test ADN extrajudiciar). Eu sunt terminata psihic (copilul are 6 luni). Cred, din pacate, ca a mituit justitia, fiind medic neurolog la un mare spital din Bucuresti si avand multe relatii. Eu cred ca e primul verdict de acest fel dat in cazurile proceselor de paternitate (In conformitate cu prevederile legale, copilul poate cere instantei de judecata sa incuviinteze sa poarte numele tatalui, in cadrul procesului de stabilire a paternitatii.

(Temei legal: art. 64 alin. 2:

Art. 64: “..In cazul in care filiatia a fost stabilita ulterior si fata de celalalt parinte, instanta judecatoreasca va putea da incuviintare copilului sa poarte numele acestuia din urma”).
). Multumesc pt raspuns
atacati hotararea, e o sansa sa schimbati solutia instantei de fond, daca va fi argumentat bine.
felicitari pt rezultatul testului1
incepusem sa cred ca ori IML-ul este de tot ***** ori mamele merg pe dibuite.
succes cu numele pt copil
copiii merita tot ce e mai bun!!
Atacati solutia de fond a cauzei, dupe ce veti fi vazut motivarea(dupa comunicare). Este inadmisibil sa se tina cont exclusiv de doleantele tatalui biologic, doar pentru ca asa vrea el.... Este drept ca decat un asa tata mai bine.... dar este dreptul copilului dvs. Multa bafta!

Alte discuții în legătură

Dobandirea paternitatii- fara proces pepy24 pepy24 buna seara, am o fetita de 1 an si 3 luni, pe certificatul ei de nastere in dreptul tatalui este liniuta, pe tatal nu l-am actionat in judecata, acum el ... (vezi toată discuția)
Minor...schimbare nume manearaul manearaul buna ziua, in urma casatoriei dintre mine si mama copilului as dori sa trec copilul pe numele meu si sa modific certificatul de nastere al acestuia. Va rog ... (vezi toată discuția)
Schimbare paternitate dupa 5 ani manga manga ce implica schimbarea paternitatii unui copil nascut in interiorul unei casnicii, dar cu tata biologic diferit? ambii barbati, impreuna cu mama sunt de acord ... (vezi toată discuția)