avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minor...schimbare nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minor...schimbare nume

buna ziua,
in urma casatoriei dintre mine si mama copilului as dori sa trec copilul pe numele meu si sa modific certificatul de nastere al acestuia. Va rog sa-mi spuneti care este procedura si ce posibilitati sant. mentionez ca copilul este dintro relatie anterioara, nu a existat casatorie si tatal biologic nu recunoaste copilul, noi ne-am casatorit acum doua saptamani si doresc ca acest copil sa poarte numele meu. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristina Popescu , Avocat 11:05, 13 Septembrie 2010
Este necesar sa promovati pe rolul instantei o actiune avand ca obiect "incuviintare purtare nume".
Art. 64 c.fam.
Copilul din afara casatoriei dobandeste numele de familie al aceluia dintre parinti fata de care filiatia a fost mai intai stabilita.
In cazul in care filiatia a fost stabilita ulterior si fata de celalalt parinte, instanta judecatoreasca va putea de incuviintare copilului sa poarte numele acestuia din urma.


Din cate inteleg eu, d-voastra nu sunteti tatal copilului, iar in certificatul de nastere al acestuia nu e trecut nimeni ca tata; in aceasta situatie, recunoasteti copilul printr-o declaratie autentica data in fata notarului si stabiliti impreuna cu mama copilului numele ce-l va purta copilul.
avocat Cristina Popescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numele de familie al copilului nascut in afara casatoriei Masana Masana Sunt tatal unui copil nascut in afara casatoriei. Adica nu sunt casatorit cu mama lui nici cu alta persoana. Mi-au zis la starea civila ca copilul nu poate ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie al copilului mimozi mimozi Cum putem schimba numele de familie a celui mic?trebuie sa va spun ca,la momentul nasterii lui,noi nu eram casatoriti,si am fost de acord ca cel mic sa poarte ... (vezi toată discuția)
Trecerea copilului pe numele tatalui stana_i2010 stana_i2010 Cand am nascut copilul eram in proces de divort. Copilul a fost trecut pe numele fostului sot, acesta fiind trecut si la rubrica tata.. Dupa terminarea ... (vezi toată discuția)