avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Numele de familie al copilului nascut in afara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Numele de familie al copilului nascut in afara casatoriei

Sunt tatal unui copil nascut in afara casatoriei. Adica nu sunt casatorit cu mama lui nici cu alta persoana. Mi-au zis la starea civila ca copilul nu poate sa poarte numele meu de familie, decat numele mamei desi amandoi dorim asta. Ma poate ajuta cineva cu precizari?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:16, 8 Septembrie 2010
dupa ce il recunosteti, copilul o sa poarte numele dupa cum se invoiesc parintii, adica al mamei sau al tatalui.
cat are copilul?
Copilul din afara casatoriei dobandeste numele de familie al aceluia dintre parinti fata de care filiatia a fost mai intai stabilita.
In cazul in care filiatia a fost stabilita ulterior si fata de celalalt parinte, instanta judecatoreasca va putea da incuviintare copilului sa poarte numele acestuia din urma-art.64 c.fam.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor...schimbare nume manearaul manearaul buna ziua, in urma casatoriei dintre mine si mama copilului as dori sa trec copilul pe numele meu si sa modific certificatul de nastere al acestuia. Va rog ... (vezi toată discuția)
Numele copilului pinguinul pinguinul buna ziua Am urmatoarea dilema. In urma divortului am revenit la numele anterior casatoriei. trbuie sa nasc un copil conceput in timpul casatoriei. La starea ... (vezi toată discuția)
Stabilire filatie nume copil, ce inseamna................ rafaels rafaels [b]trebuie prin judecatorie, si ce documente e nevoi, asa mi-sa cerut de la starea civila sa treaca copilul pe nuemle tatalui, acum copilul e pe numele mamei ... (vezi toată discuția)