avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Clauza de non-concurenta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Clauza de non-concurenta

Buna ziua. Am urmatoarea problema: eu am o firma X, am un spatiu pentru care platesc chirie, la randul meu, am subinchiriat acest spatiu unei alte firme ce are ca obiect de activitate pariurile sportive. Acum eu vreau sa reziliez contractul de subinchiriere cu firma de pariuri si sa-mi deschid eu o firma de pariuri, insa in contractul de subinchiriere apare clauza de non-concurenta potrivit careia eu nu am voie ca timp de 2 ani sa desfasor o activitate in acest domeniu. Ce posibilitati sunt pentru a-mi putea deschide aceasta afacere? Va multumesc anticipat pt.raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: allyynnutza , utilizator 10:13, 6 Ianuarie 2012
Potrivit clauzei de neconcurenta se prevede si o suma care vi se plateste pe perioada de doi ani pentru a nu desfasura aceasta activitate? Normal aceasta clauza este valabila numai daca se prevede si suma de bani ca o compensatie pentru faptul ca sunteti impiedicata sa desfasurati aceasta activitate.
clauza suna exact asa: sublocatorul nu va dezvolta o afacere similara care ar putea sa concureze activitatea Y ( frima de pariuri), in nici un teritoriu si nici nu va putea sa desfasoare activitati paralele sau similare cu cele ale societatii Y. Sublocatorul nu va putea detine actiuni care sa depaseasca 0.5% din valoarea actiunilor sau a capitatlului social al unei societati de drept competitoare a retelui Y. XClauza de non-concurenta va ramane in vigoare minimunm 2 ani de la incetarea raporturilor contractuale. Clauza este valabila si pt.membrii din consiliul director al sublocatarului precum si pt partenerii sai sau rudele de gradul 1 si 2 ale acestora. Obligatii;;e de non-concurenta reprezinta o parte importanta a prezentului contract, iar sublocatorul se obliga sa le respecte intru totul si sa le accepte in mod neconditionat, cunoscand ca altminteri Y nu ar semna acest contract. Daca cele stipulate mai sus nu sunt indeplinite si se incalca una sau mai multe prevederi, sublocatorul este de acord atat cu plata unei despagubiri de 35000 euro cat si cu reziliere contractului.
Buna dimineata. Referitor la acest subiect, imi mai poate oferi cineva un rapuns? va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauzade de neconcurenta allyynnutza allyynnutza buna ziua. problema: 2 societati comerciale incheie un contract de subinchiriere in baza unei francize (societatea 1 este o casa de pariuri sportive, ... (vezi toată discuția)
Contract de subinchiriere spatiu Ramona24 Ramona24 Salut! iN C ONTRACTUL CADRU DE INCHIRIERE SUNT STABILITE ANUMITE CLAUZE...CHIRIASUL SUBINCHIRIAZA LA RANDUL LUI SPATIUL( cu acordul proprietarului) ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat belvedere belvedere buna ziua sunt asociat intro societate comerciala avand functia de administrator,cu 50%parti sociale.As vrea sa stiu daca as putea ca spatiul in care ... (vezi toată discuția)