avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vanzarea unui autoturism, pasi de urmat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vanzarea unui autoturism, pasi de urmat

vreau sa imi vand masina si as dori sa stiu care sunt pasi de urmat sa o vand legal,
Cel mai recent răspuns: bogdan-b , utilizator 07:54, 15 Decembrie 2011
In momentul in care gasiti persoana interesata sa o achizitioneze,incheiati formalitatile legale prin unitate de specialitate
Ulterior ,in baza documentului de instrainare,va adresati la autoritatea fiscala pentru radiere
dar fara unitate de specialitate nu se poate printr-un contract de vazare cumparare? si ca sa scot certificat fiscal ce trebuie sa fac?
Se poate si fara o unitate specializata dar atentie sa mergeti cu cumparatorul sa incheiati un contract de v/c la un notar si sa luati datele de identificare ale cumparatorului. Si va mai recomand sa nu dati cartea de identitate ci doar o copie a ei pana cand cumparatorul nu va solicita sa mergeti cu el sa o inmatriculeze pe numele lui.
si cu 2 martori se poate fara notar? si cum o scot de la impozit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare auto Cristi Cristi Cristi Cristi Buna ziua,as avea nevoie de ajutor,doresc sa achizitionez un automobil,masina mica, va rog vsa imi spuneti pasii completi pe care trebuie sa i fac ,adica ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto in lipsa proprietarului yorkie yorkie Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca se poate in urmatoarea problema Sunt plecat din tara si am lasat masina la vanzare in Romania tatalui meu. Acesta nu ... (vezi toată discuția)
Vanzare corecta masina pentru evitarea complicatiilor ulterioare IOANA1972 IOANA1972 stie cineva cum se vinde corect o masina, sa nu apara probleme dupa vanzare,,,?mai exact cu acte de vanzare cumparare? sau cu procura? (vezi toată discuția)