avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii pensia facultativa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

pensia facultativa

Stimati domni si doamne,
sunt fericitul contribuabil la un fond de pensii facultative pilonul III ceea ce inseamna potrivit legii ca umila mea contributie la acest fond este deductibila.
Paradoxul este ca, de cand am ales sa contribui la acest fond (septembrie 2008),am fost sub umbrela a 2 angajatori si niciunul din ei nu mi-a luat in calcul aceasta contributie. Trebuie subliniat ca unul din angajatori era de stat, stat care a dat aceasta lege.
In fine, intrebarea mea este cui ma pot adresa pentru rezolvarea acestei stuatii in conditiile in care angajatorul nu ma baga in seama.
Suma pentru care ma bat este destul de mica dar este dreptul meu.
Va multumesc!

Aa si inca o intrebare
contributiile la planuri de economisire cu scop locativ gen produsele unei banci pt locuinte sunt deductibile?
Cel mai recent răspuns: jonyyo , utilizator 16:43, 18 Aprilie 2012
in limita echivalentului in lei a 400 Euro anual contributia dvoastra la fondul de pensii facultative este deductibila din salariul dvs brut lunar, sau din venitul asimilat acestuia conform Codului Fiscal. Adresati va la serviciul contabilitate al firmei la care lucrati.
NU M-ATI INTELES . M-AM ADRESAT SERVICIULUI DESPRE CARE VORBITI DVS BA CHIAR SI MAI SUS LA DIRECTIUNE DAR SITUATIA NU S-A REZOLVAT AS VREA SA MA ADRESEZ UNEI TERTE PARTI CARE SA REZOLVE CUMVA ACEST LUCRU

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie privata pilonul iii baronio76 baronio76 cum trec pe statul de plata o pensie privata pilonul 3 in limita maxima de 200 euro? (vezi toată discuția)
Deductibilitate pensie p3 in cadrul pfa Alexutu123 Alexutu123 In cazul pfa-urilor, cat trebuie contribuit (in numele pesoanei fizice plus in numele pfa-ului) astfel incat sa deduc pe pfa toata suma maxima de 400 euro ... (vezi toată discuția)
Contributii la un fond facultativ de pensii ANTONG ANTONG Buna seara, Contributia facultativa la un fond de pensii privat poate fi efectuata atat de salariat, cat si de angajator, in fiecare situatie in limita a ... (vezi toată discuția)