O cunostinta are urmatoarea problema pe care i-am promis ca o voi prezenta pe un forum, ca sa afle opinii avizate.
Asadar, femeia a divortat recent. Copilul minor a fost dat in custodie comuna, cu plata unei pensii alimentare de 600 RON din partea fostului sot.
Inainte de mariaj, fostul sot i-a cerut celei care pe atunci era prietena lui o suma destul de mare de bani. Femeia a facut un imprumut la banca, i-a dat banii prietenului ei, fara sa faca acte sau inscrisuri.
Imediat dupa aceea cei doi s-au casatorit, rata cam de 400 RON lunar fiind platita de catre sot. La momentul divortului, acesta i-a spus ca va continua sa plateasca rata, asa cum era si normal (intreaga suma fusese folosita pentru cumpararea unor actiuni la diverse firme, adica nevasta sau copilul nu au avut niciodata vreun beneficiu direct din acea investitie).
Din pacate, omul nu si-a mai platit rata de vreo doua luni, iar banca suna la femeie, sa ii dea rata. Aceasta, la randul ei, l-a contactat pe fostul ei barbat, care i-a raspuns ca refuza sa mai plateasca aceasta rata.
Omul si-a platit insa pensia alimentara, este la zi.
Tipa intentioneaza sa rezolve cumva problema, zicea ca se duce sa faca plangere la procuratura. Eu am sfatuit-o sa gaseasca un avocat care a mai avut de-a face cu astfel de escrocherii. Ea zice ca mai intai vrea sa vada ce face procuratura.
Daca se poate, un sfat pentru aceasta speta... eu as intreba si daca o astfel de plangere se depune, mai degraba, la Politie, de unde pleaca la Procuratura dupa ce se fac cercetarile. Eu asa stiu ca merge fluxul hartiilor - politie - procuror - decizie comunicata partilor - eventuala judecata prin plangere impotriva deciziei procurorului.
Subliniez ca nu exista acte care sa dovedeasca acest imprumut, ci doar martori de circumstanta, si din cate am inteles o inregistrare audio in care individul zice ca da, a primit banii si ca i-a folosit in scopuri proprii. Este admisibila o inregistrare audio ?
Tot ceea ce poate obtie este obligarea fostului sot la plata sumei de bani datorate, insa nu la plata ratelor lunare, aceasta obligatie nu ii este opozabila fostului sot. Din punctul meu de vedere este o spetza de drept civil si nu penal.
Daune morale
Doruuu
Buna ziua.
Scriu din partea unei prietene foarte bune, care e terorizata de fostul ei partener de viata. Nu stim ce sa mai facem sa scapam de el, va rog un ... (vezi toată discuția)