avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... restituire imprumut dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

restituire imprumut dupa divort

Buna ziua! Sotul meu in timpul casniciei anterioare a ridicat un imprumut de la o banca pentru nevoi personale de 6000 de lei. In contract figureaza impreuna cu sotia ca imprumutanti. In timpul casniciei au platit regulat ratele, dupa divort insa numai el singur. Mentionez ca la divort nu s-a facut partaj, sotul meu a lasat toate bunurile achizitionate in timpul casniciei, efectiv a plecat cu haina ce a avut pe el. Acum are o familie noua, as dori sa stiu daca este obligat sa plateasca singur, sau si coimprumutanta are obligatii? Intrebarea ar fi cum se poate obliga coimprumutanta la plata partii ei din imprumut, care este procedura? Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:42, 15 Martie 2015
Printr-o acțiune în pretenții în instanta. Sau, dacă împart și bunuri, partaj.
Multumesc, si cat timp tine procesul trebuiesc platite ratele in continuare sau se suspenda? Daca poti raspunde si la aceasta intrebare, iti multumesc.
Nu au legatura, daca nu va plati catre banca, va ajunge in final la executare silita. Omul va respecta contractul, iar de la fosta sotie va cere cat considera.
O poate notifica pe femeie, poate se inteleg amiabil asupra partajului sa ii ramana ei bunurile si lui sa ii dea cat a platit de la divort si cat mai are rate de platit.
Ultima modificare: Duminică, 15 Martie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut bancar dupa divort kzsi77 kzsi77 Buna ziua! In anul 2008 am facut un imprumut de nevoi personale la o banca in care fostul sot este titular iar eu sunt coimprumutant. In 2012 am divortat, ... (vezi toată discuția)
Partaj datorii comune lucianavella lucianavella Buna ziua,am o problema si nu stiu cum sa o rezolv.Am fost casatorit si am locuit in casa socrilor mei, in timpul casniciei am luat un credit de nevoi ... (vezi toată discuția)
Coimprumutant mareboys mareboys am facut un imprumut de la banca in care sotia este coimprumutant. as dori sa stiu daca in urma unui eventual divort pot optine o hotararejudecatoreasca prin ... (vezi toată discuția)