avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contract de imprumut bancar dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contract de imprumut bancar dupa divort

Buna ziua!
In anul 2008 am facut un imprumut de nevoi personale la o banca in care fostul sot este titular iar eu sunt coimprumutant. In 2012 am divortat, insa nu am facut partaj nici asupra bunurilor imobile, nici bunurilor mobile. Acest contract a fost semnat, imprumutul fiind pe o perioada de 10 ani. Dupa divort a avut loc o intelegere verbala intre noi ca apartamentul in care am locuit impreuna si care a fost cumparat cu ajutorul fostilor socri, sa ramana pentru el si el va plati in continuare ratele imprumutului de la banca. Intre timp acel apartament a fost vandut, semnand si eu contractul de vanzare-cumparare, iar banii obtinuti din vanzare i-au revenit lui. El a ramas deci cu banii, dar ratele de la banca nu sunt platite de mai bine de patru luni. Eu fiind coimprumutant, banca ma solicita pe mine la plata, deoarece fostul sot ori nu raspunde la telefon cand este sunat de la banca, ori spune ca el nu are de unde sa plateasca, venitul lui fiind de salariul minim.
Din casnicie a rezultat si un minor asupra caruia eu am autoritate parinteasca deplina si prin sentinta de divort el este obligat la plata unei pensii alimentare. Este ramas in urma cu 10 luni de plata.
Intrebarea mea este, cum pot sa rezolv prin instanta aceste probleme, pentru ca pe cale amiabila nu se poate. Am incercat de nenumarate ori sa-l contactez prin telefon pentru a ne rezolva situatia, dar in momentul in care incep aceasta discutie imi inchide telefonul.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:33, 2 Iulie 2014
1.Trebuie sa faceti partajul atat al bunurilor cat si al datoriilor comune (momentan banca va poate executa silit pe dvs daca nu-si poate recupera datoria de la el .... ).
2. Pentru neplata pensiei alimentare puteti depune plangere la politie si incepe executarea silita pentru recupararea datoriei. De asemenea, ar fi mai usor daca ati cere poprirea salariului la angajator - tot prin executor.
Cele doua probleme nu au legatura una cu alta.
Stiu ca nu au legatura cele doua probleme. Ma gandeam doar sa pun ambele in aceasi discutie.
Bunuri comune nu avem, mai exista comun aceasta datorie. Deci voi incepe un proces de partaj asupra datoriei in instanta. Pentru acesta am nevoie de avocat?
Multumesc
daca stiti ca e angajat faceti-i plangere penala pt neplata cu rea credinta a pensiei si ca sa va rezolvati si problema, apelati la executor pt executarea silita.
partaj nu mai aveti pe ce sa faceti, apartamentul l-ati vandut impreuna si macar teoretic ati impartit si banii.
Partajul datoriei nu il puteti face, banca nu va fi de acord.
Ce puteti face e o actiune in pretentii impotriva fostului sa va dea banii pe care ii platiti sau ii veti plati si in locul lui.
Daca plata ap s-a facut prin banca, ati putea sa aveti pretentii si in privinta a jumatate din pretul incasat.
Pentru acesta am nevoie de avocat?


Desi nu e obligatoriu sa aveti avocat, adica teoretic puteti redacta cererile si sa le sustineti singura in instanta, aveti mare nevoie de avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coimprumutant mareboys mareboys am facut un imprumut de la banca in care sotia este coimprumutant. as dori sa stiu daca in urma unui eventual divort pot optine o hotararejudecatoreasca prin ... (vezi toată discuția)
Partaj mihaelaraboj mihaelaraboj Am 2 copii relativ mici, vreau sa divortez de sot, insa nu stiu cxum sa procedez cu partajul si cum se obtine.Avem un credit din care am achizitionat un ... (vezi toată discuția)
Restituire imprumut dupa divort macimama macimama Buna ziua! Sotul meu in timpul casniciei anterioare a ridicat un imprumut de la o banca pentru nevoi personale de 6000 de lei. In contract figureaza impreuna ... (vezi toată discuția)