avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... coimprumutant
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

coimprumutant

am facut un imprumut de la banca in care sotia este coimprumutant. as dori sa stiu daca in urma unui eventual divort pot optine o hotararejudecatoreasca prin care pot lua tot imprumutul asupra mea, sa platesc ratele si sa apar doar eu cu imprumut si ea sa poata face un alt imprumut.multumesc....
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:31, 10 Septembrie 2011
puteti incerca...
Daca incheiati o tranzactie prin care amandoi sunteti de acord sa va impartiti atat bunurile, cat si datoriile fata de banci, cu aceasta si hotararea de divort va prezentati la banca, care va incheia un act aditional la contract prin care veti ramane unic titular al imprumutului. In cazul in care imprumutul este foarte mare ca valoare, banca va cere cu siguranta un girant.
se poate, daca va intelegeti cu sotia in ceea ce priveste partajul. va prezentati apoi, la banca cu hotararea definitiva si irevocabila si se rezolva.
se mai poate si altfel. depinde de politica bancii. eu am fost in aceeasi situatie. am (inca) un credit in care eu sunt imprumutat iar fostul sot coimprumutat. nu am facut niciun fel de partaj, prin urmare in hotarare nu apare nimic. banca ne-a cerut o declaratie notariala prin care el declara ca este de acord sa preia creditul iar eu ca sunt de acord ca el sa il preia. am dat aceasta declaratie iar juridicul bancii a spus ca este ok. de la banca mi-au spus ca nu se face act aditional ci trebuie sa se faca un fel de refinatare, ca si cum ar lua un credit nou.
cel mai sigur este insa sa faceti partaj pentru ca varianta noastra, chiar daca este mai ieftina, dureaza mai mult.
Daca doar creditul il aveti de impartit, puteti sa rezolvati dupa divort, cu banca direct.

Pt ca hot jud sa-i fie opozabila bancii ( s-o puteti obliga sa tina cont de ea) trebuie sa citati si banca la partaj ( daca veti partaja , pe langa bunuri si creditul)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate legala de a iesi dintr-un contract de credit imobiliar madalinatl madalinatl Buna ziua Va supun atentiei urmatoarea problema:Care este modalitatea legala a unei persoane de a iesi dintr-un contract de credit imobiliar?Este suficienta o ... (vezi toată discuția)
Divort Pascanut Pascanut Buna soția vrea sa divorțăm sunt de acord cu decizia ei,vrea la notar ce mă neliniște este că am un credit de nevoi personale din timpul căsniciei ea nu ... (vezi toată discuția)