avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am cedat fostului soț cota mea din imobilul luat cu ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am cedat fostului soț cota mea din imobilul luat cu credit, dar am rămas girant împreună cu mama deși în hotărâre scrie că el preia casa și creditul. Cum putem ieși din contract? Mama nici nu l-a semnat, i s-a falsificat semnătura la bancă

I



Buna ziua !
In timpul casatoriei am dobandit un imobil impreuna cu fostul sot cu care am contractat un credit ipotecar pe 30 de ani.Dupa ce am divortat,in urma partajului ,am ramas girant in contractul de credit.in hotarare scrie ca el preia casa ,dar si datoria la banca.In realitate,acesta plateste rata dar refuza sa faca modificarea la banca.El are venit suficient ca sa preia creditul.in plus,mama e si ea girant in acest contract.nu a fost pusa la data contractului sa semneze iar banca i-a facut semnatura asa cum a putut.Pot deschide proces ca sa cer excluderea mea si a mamei din contract?Pot cere daune bancii si fostului sot pt ca eu nu pot sa fac alt credit fiind prinsa in acest contract pt multi ani ,iar fostul sot si banca se folosesc de mine ca girant desi hot din partaj spune ca el preia datoria la banca?Iar mama este un girant care nu a semnat acest contract ,ei i-au falsificat semnatura.Cum trebuie procedat pt a anula acesta contract si pt a cere daune pt faptul ca imi ingradesc deptul la un credit ,iar mama nu ma mai poate gira in alt contract?



Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Situatia descrisa am vazut-o de multe ori in practica. Puteti ”iesi” din contractul de credit doar cu acordul bancii sau obtinand o hotarare in acest sens, dar in contradictoriu cu banca, nu doar cu fostul sot. Cat priveste calitatea de girant a mamei, aceasta calitate nu exista atat timp cat dumneaei nu a semnat nimic. Puteti discuta cu banca, dar cred ca se va ajunge tot in instanta.
Buna ziua !
Va multumesc pt raspuns.Vroiam sa va mai intreb daca vis-a -vis de daune in situatia prezentata pot sa cer in instanta?Exista o baza legala in acest sens.Faptul ca a fost falsificata semnatura mamei in contract si faptul ca mi-a fost ingradit dreptul de a face credit pt o locuinta,cei 2 copii ramanand in grija mea si neavand propria locuinta. Adica vreau sa stiu daca voi merge in instanta pot sa cer si daune sau risc sa platesc taxe de timbru,fara sa obtin nimic.
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2018
TOS55555, utilizator
Daune pentru ce ?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cand ati facut partajul nu ati citat si banca, astfel ca hotararea nu ii este opozabila. Dva ramaneti in contract Pe sot ati putea sa il actionti in judecataca nu s-a ocupat sa preia ratele prin contract aditional.
In ce priveste faptul ca mama e girant fara voia ei , poate face plangere penala impotriva bancii.
va multumesc.trebuie sa deschid proces bancii.Daune pot cere fostului sot sau bancii?

Alte discuții în legătură

Credit la banca pentru apartament partajat TOS55555 TOS55555 cum pot sa modific un contract de credit ipotecar dupa divort si partaj?Am facut in timpul casatoriei credit ipotecar pt casa.Eu fiind girant iar fostul sot ... (vezi toată discuția)
Divort,credit,partaj ContSters136986 ContSters136986 Buna ziua.Va rog sa ma lamuriti intr-o problema.Impreuna cu sotul meu am facut un credit la Credit Europe Bank.El are calitate de titular al creditului iar eu ... (vezi toată discuția)
Lesire girant coplatitor din contractul de credit, dupa divort TOS55555 TOS55555 Dupa divort,partaj,fostul sot ramane cu casa pt care exista credit ipotecar si la care sunt eu sunt girant,iar mama coplatitor.El nu vrea sa modifice ... (vezi toată discuția)