avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort,credit,partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort,credit,partaj

Buna ziua.Va rog sa ma lamuriti intr-o problema.Impreuna cu sotul meu am facut un credit la Credit Europe Bank.El are calitate de titular al creditului iar eu am calitate de coplatitor.Intre timp am divortat si prin hotararea judecatoreasca pe partaj s-a hotarat ca sotul meu sa preia si sa achite singur creditul in care eu am calitate de coplatitor.Desi detin sentinta legalizata, irevocabila pe partaj mi s-a spus ca nu se poate sa fiu scoasa din calitatea de coplatitor. Exista posibilitatea sa fiu scoasa din calitatea de coplatitor?Dar posibilitatea sa fiu nevoita sa platesc creditul in cazul in care sotul meu nu-si plateste ratele?Poate banca sa ma oblige in vreun fel sa platesc jumatate din rate desi in sentinta este specificat ca sotul meu preia singur creditul?Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:02, 23 Martie 2010
asta inseamna ca banca nu a fost citata sa participe la partaj? astfel de hotarari se iau cu acceptul bancii..
exista posibilitatea, daca banca e de acord. mergeti cu fostul sot, cu hotararea de partaj si eventual cu alt coplatitor, la banca si aflati care este solutia pe care v-o ofera
trebuia introdusa in proces si banca . puteati cere preluarea creditului de catre fostul sot, si renuntarea dvs. la calitatea de coplatitor, cu acceptul bancii insa .
hotararea de partaj nu ii este opozabila bancii in acest caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar - hotatare judecatoreasca ContSters332562 ContSters332562 Cine ma poate ajuta in speta de mai jos: Am un credit banca (ING - cu ipoteca imobiliara) . In urma procesului de partaj (in baza medierei) care a ramas ... (vezi toată discuția)
Partaj/credit ipotecar stmonica stmonica Buna ziua CUm as putea iesi dintr-un credit ipotecar destul de mare, eu si sotul sunte, coplatitori, dar niciunul din noi nu poate prelua singur creditul . ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as avea și eu nevoie de un sfat sau o lămurire. ... Aniiii Aniiii Buna ziua, As avea și eu nevoie de un sfat sau o lămurire. In 2016 am luat un credit de tip prima casa, fiind căsătorită. In 2017 am divorțat și ... (vezi toată discuția)