Cine ma poate ajuta in speta de mai jos:
Am un credit banca (ING - cu ipoteca imobiliara) . In urma procesului de partaj (in baza medierei) care a ramas definitiv si irevocabil pe data de 03.07.2014, fosta sotie sa angajat sa preia ratele creditului mediere avuta loc in luna aprilie). Datorita termelelor lungi de judecata, banca cu o saptamana de a ramane definitiva si irevocabila hotararea reziliaza contractul pe motiv ca nu s-au mai facut plati in acesta perioada, asa cum de fapt fosta sotie s-a angajat. Dosarul este repartizat la un recuperator de creante. Cum pot iesi din acesta situatie, adica sa nu mai figurez ca si titular in acest contract, mai ales ca nici cei de la recuperare nu se grabesc, motiv fiind imobilul girat, care a ramas in posesia fostei sotii (ea fiind si coplatitoare in acest contract).
in baza hotararii judecatoresti de partaj, legalizata, veti face modificarile intervenite las firma de recuperare/banca.
Banuiesc ca apartamentul i-a revenit fostei sotii si aceasta e obligata sa achite ratele sau risca sa piarda casa, daca nu plateste.
Problema e ca in acea hotarare sa fie specificat in mod clar partajarea averii comune, ce revine fiecaruia, ce obligatii au fiecare, etc. ( adica daca in acel act de mediere sunt lamurite toate aceste aspecte si instanta le-a verificat temeinic).
Nu stati chiar rau..daca fosta sotie nu plateste, ramane fara casa, iar dvs daca sunteti executat silit prin poprire, va puteti indrepta in instanta impotriva sotiei pt a va recupera sumele retinute.
Hotararea nu e opozabila creditorului, din pacate. Ar fi trebuit sa chemati si banca atunci cand v-ati inteles asupra creditului.
In procesul de mediere fosta sotie se angajeaza sa preia ratele creditului eferent si sa nu mai ai nici o alta pretentie la care eu am renuntat la tot ce sa investit.....asa suna ceea ce sa incheiat. Nu inteleg de ce, cei de la recuperare mi-au transmis ca ei au bunui si ca nu se grabesc....O TAMPENIE!!!
Partaj
IvanDelia
Am achizitionat un apartament impreuna cu fostul sot prin credit ipotecar (62 mii euro). Acum am intentat actiune de partaj. Mentionez ca relatiile cu fostul ... (vezi toată discuția)