avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Am achizitionat un apartament impreuna cu fostul sot prin credit ipotecar (62 mii euro). Acum am intentat actiune de partaj. Mentionez ca relatiile cu fostul sot sunt f bune si de comun acord am hotarat ca eu sa preiau imobilul si ratele aferente, fara ca el sa aiba vreo pretentie. Pe citatie mi s-a pus in vedere sa completez cererea in sensul evaluarii bunurilor partajabile pt achitarea taxei judiciare de timbru in cuantum de 3%.Cum as putea face sa platesc cat mai putin? Se mai pot recupera banii dati pe acest timbru care ar insemna cam 80 de milioane la valoarea imobilului meu? E posibil ca la proces banca sa nu-si dea acordul intrucat eu am doar un salariu de profesor si rata e de 330 de euro??? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:14, 4 Septembrie 2011
Daca tot va intelegeti amiabil cu fostul sot, de ce nu apelati la un mediator? am inteles ca nu se plateste taxa de timbru, interesati-va.

Daca ramaneti pe calea instantei, evaluati dvs. cat doriti bunurile care compun masa partajabila, ca sa achitati o taxa de timbru cat mai mica. Apoi se va efectua o expertiza si veti completa daca e cazul.
In prezent nu se mai poate recupera taxa de timbru, nici in cazul unei tranzactii.

E posibil ca banca sa nu-si dea acordul. Discutati si cu cei de la banca in prealabil.
la termenul urmator cereti termen pentru a merge la mediere
la mediere,faceti acord de impartire a bunurilor asa cum doriti
mergeti in instanta cu acordul si nu trebuie sa mai platiti taxa
succes
obtineti in prealabil acordul bancii pt partaj si preluarea ratelor sau citati si banca la partaj ca hot sa-i fie opozabila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori si partaj luminitalenuta luminitalenuta buna ziua, am si eu o intrebare.am inaintat actiunea de divort iar luna viitoare ar trebui sa avem prima infatisare. am introdus actiune de divort simpla fara ... (vezi toată discuția)
Partaj o27112008 o27112008 Cum ati vedea impartirea corecta intre soti, dupa 17 ani de casatorie a urmatoarelor: - masina 20 000 euro - apartament + bunuri = 56000 euro - casa 20000 ... (vezi toată discuția)
Partaj nefacut- afecteaza la banca? vali m vali m Buna ziua, Am o nelamurire.Sunt la a doua casatorie.Cand am divortat nu a facut partajul.Aveam un apartament luat cu credit ipotecar si o masina luata in ... (vezi toată discuția)