avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... modificare contract in urma executarii silite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

modificare contract in urma executarii silite

Buna tuturor,

In urma executarii silite preiau un imobil si creditul pt achizitionarea acestuia, desi pana in prezent, 4 ani, fostul sot a locuit si platit creditul pt imobil, desi acesta era pe numele amandurora.

Intrebarea mea este: in baza contractului fata de banca - rate, el ma poate da in judecata pt recuperarea a jumatate din rate platite pana in prezent? ratele mai vechi de 3 ani / datoriile, se prescriu ? Dat fiind ca eu preiau creditul si se schimba si contractul de creditare, el mai are dreptul sa ceara recuperarea a jumate din rate in baza unui contract care nu va mai exista, fiindca altul va sta la baza achizitiei imobilului.

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: midaria1 , utilizator 11:00, 25 Martie 2012
cu siguranta, aveti o hotarare de partaj in baza careia preluati imobilul respectiv; e important de stiut ce s-a intamplat in acel dosar, daca sotul a cerut rambursarea acelor rate sau nu, daca s-a stabilit ceva in acest sens ?
1) daca s-a lamurit aceasta problema, atunci nu mai poate sa ceara separat acelasi lucru care deja s-a solutionat de catre instanta;
2) daca nu s-a lamurit acest aspect, el poate cere cota parte din ratele platite, doar pentru cele care se inscriu in termenul de trei ani de la plata .
avem o hotarare definitiva si irevocabila care nu prevede recuperarea a jumatate din rate de catre fostul sot, dar specifica faptul ca el se poate intoarce impotriva mea pt recuperarea cota parte din datoriile catre banca, asadar banuiesc ca o sa demareze in acest sens.

credeti ca exista sanse sa ma execute silit pt ele?
din pacate, exista, dar puteti cere o reesalonare, contactati un avocat de pe raza domiciliului dvs. sa va ajute in mod concret in problema dvs.
Multumesc mult pt raspunsuri ...

Urmeaza sa contactez un avocat ...

Daca datoria e de 10 000 euro, credeti ca instanta accepta in practiica esalonari de 100 euro pana la plata integrala a datoriei, daca fac dovada ca am rate mari si un copil in intretinere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata rate banca doru anghel doru anghel Fratele meu vrea sa nu mai platesca ratele la masina (contract cu banca) E la jumatatea contractului (a platit 5 ani din 10) ce i se poate intampla? el zice ... (vezi toată discuția)
Rata neachitata maria tofan maria tofan Fostul sot a contractat un credit ptr.a cumpara o masina (Dacia).Ramas fara serviciu nu si-a mai achitat ratele de aprox.3 ani. Se poate rasfrange si asupra ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj, banca, credit prima casa. 123soare 123soare In urma divortului am ramas cu un credit la banca pentru un apartament luat prin prima casa, creditul este luat impreuna cu fostul sotul. eu nu mai stau in ... (vezi toată discuția)