In urma executarii silite preiau un imobil si creditul pt achizitionarea acestuia, desi pana in prezent, 4 ani, fostul sot a locuit si platit creditul pt imobil, desi acesta era pe numele amandurora.
Intrebarea mea este: in baza contractului fata de banca - rate, el ma poate da in judecata pt recuperarea a jumatate din rate platite pana in prezent? ratele mai vechi de 3 ani / datoriile, se prescriu ? Dat fiind ca eu preiau creditul si se schimba si contractul de creditare, el mai are dreptul sa ceara recuperarea a jumate din rate in baza unui contract care nu va mai exista, fiindca altul va sta la baza achizitiei imobilului.
cu siguranta, aveti o hotarare de partaj in baza careia preluati imobilul respectiv; e important de stiut ce s-a intamplat in acel dosar, daca sotul a cerut rambursarea acelor rate sau nu, daca s-a stabilit ceva in acest sens ?
1) daca s-a lamurit aceasta problema, atunci nu mai poate sa ceara separat acelasi lucru care deja s-a solutionat de catre instanta;
2) daca nu s-a lamurit acest aspect, el poate cere cota parte din ratele platite, doar pentru cele care se inscriu in termenul de trei ani de la plata .
avem o hotarare definitiva si irevocabila care nu prevede recuperarea a jumatate din rate de catre fostul sot, dar specifica faptul ca el se poate intoarce impotriva mea pt recuperarea cota parte din datoriile catre banca, asadar banuiesc ca o sa demareze in acest sens.
credeti ca exista sanse sa ma execute silit pt ele?
Daca datoria e de 10 000 euro, credeti ca instanta accepta in practiica esalonari de 100 euro pana la plata integrala a datoriei, daca fac dovada ca am rate mari si un copil in intretinere?
Rata neachitata
maria tofan
Fostul sot a contractat un credit ptr.a cumpara o masina (Dacia).Ramas fara serviciu nu si-a mai achitat ratele de aprox.3 ani.
Se poate rasfrange si asupra ... (vezi toată discuția)