avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rata neachitata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rata neachitata

Fostul sot a contractat un credit ptr.a cumpara o masina (Dacia).Ramas fara serviciu nu si-a mai achitat ratele de aprox.3 ani.
Se poate rasfrange si asupra mea (asupra locuintei) aceasta datorie?
Suma imprumutata a fost de aprox. 90.000 lei.
Probabil ca dosarul a ajuns la executor si ma ingrijoreaza faptul ca fostul sot nu a facut nici un demers,nu a solicitat nici o reesalonare a ratelor ,nimic.
Momental a trecut de ajutorul de somaj si nu are nici un venit.
Nu are multe bunuri pe numele lui, doar masina si este veche..
Contractul casei este a amandurora..A facut creditul fara sa stiu (eram divortati).
Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: maria tofan , utilizator 08:43, 20 Decembrie 2011
90 de mii pt o dacie ? In fine, pt credit nu raspundeti impreuna, nu e o datorie comuna, ci proprie a fostului sot.
Daca datoria nu e prescrisa , fostul sot poate fi executat silit si daca nu are venituri.. are sigur un bun.. casa in coproprietate cu dvs. Pt a executa silit bunul, creditorul trebuie sa ceara partajul bunului pt a executa silit partea fostului sot.


Din cunostintele mele personale, cunoscand un caz de acest gen la prieteni, daca banca va face ceva in acest caz se poate face. Se face partaj pe bunul respectiv, daca nu l-ati facut la divort, urmand ca partea dansului sa fie revendicata de banca. Acum avand in vedere ca au trecut 3 ani nu cred ca mai este cazul. Procedura de executare silita incepe intre 90-120 de zile, dupa 1 an banca incearca sa recupereze prin instanta suma respectiva. Eventual posibil sa fie urmarit pe conturile personale pentru a i se face poprire, sau pe un viitor salariu.
Cel mai bine mai consultati persoanele de specialitate. Eu v-am spus cam posibilitatile.
Spuneti in raspunsul d-voastra :"daca datoria nu e prescrisa" ?!?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata rate banca doru anghel doru anghel Fratele meu vrea sa nu mai platesca ratele la masina (contract cu banca) E la jumatatea contractului (a platit 5 ani din 10) ce i se poate intampla? el zice ... (vezi toată discuția)
Modificare contract in urma executarii silite midaria1 midaria1 Buna tuturor, In urma executarii silite preiau un imobil si creditul pt achizitionarea acestuia, desi pana in prezent, 4 ani, fostul sot a locuit si platit ... (vezi toată discuția)
Divort/partaj/credit stmonica stmonica Buna ziua Eu si sotul meu urmeazasa divortam, ne-am inteles asupra divortului vom merge la notar. Ramane insa problema partajului...am cazut si aici de acord ... (vezi toată discuția)