avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, As avea și eu nevoie de un sfat sau o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, As avea și eu nevoie de un sfat sau o lămurire. ...

Buna ziua,
As avea și eu nevoie de un sfat sau o lămurire.
In 2016 am luat un credit de tip prima casa, fiind căsătorită. In 2017 am divorțat și sotul(după mult scandal) m-a convins sa renunț la apartament in favoarea lui. Am acceptat. Am făcut un act de partaj amiabil care a ajuns și la banca. La banca m-au chemat sa semnez ceva documente(nu am primit un exemplar) cum ca fostul soț urma sa preia creditul asupra lui și eu sa fiu ștearsa de pe credit. Anul acesta am aflat ca defapt figurez ca și copiator. Menționez ca fostul soț nu poate prelua creditul din cauza ca are contract de munca pe perioada determinata. Cum pot scapa de acest credit? Are sens sa acționez in instanța ? Teoretic am fost mințita ca am fost scoasă de pe credit... m-ar ajuta mult un răspuns. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 17:13, 10 August 2020
Buna ziua,
Teoretic ati fost mintita, practic ati semnat "ca primarul..."
Cereti partajul, cu atribuirea imobilului, daca puteti si doriti sa preluati rata, sau ii spuneti fostului sot sa aduca un alt coplatitor daca mai doreste sa pastreze apartamentul... sau... cereti vanzarea lui, achitarea restului de credit si impartiti ce ramane...
Mergeti la banca si cereti o copie a actelor ce le-ati semnat pentru a vedea exact despre ce ste vb.
si nu ar strica sa mergeti cu ele la un avocat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din ce spuneți, dvs sunteți coplătitor, iar apartamentul este în proprietate fostului soț. Cereți un extras CF și vedeți cine figurează ca proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort,credit,partaj ContSters136986 ContSters136986 Buna ziua.Va rog sa ma lamuriti intr-o problema.Impreuna cu sotul meu am facut un credit la Credit Europe Bank.El are calitate de titular al creditului iar eu ... (vezi toată discuția)
Divort - apartament luat cu credit "prima casa'' ContSters185252 ContSters185252 Salut, Am si eu o nelamurire. :( Ne-am casatorit in aprilie 2010, iar luna asta am depus cerere de divort de comun acord la judecatorie(repede dar daca nu ne ... (vezi toată discuția)
Codebitor la un credit in curs si divortata Mioaramio Mioaramio Buna ziua, Pe scurt as dori si eu un sfat, am divortat anul trecut insa am ramas codebitor la un credit de nevoi personale luat de fostul meu sot acum 7 ani ... (vezi toată discuția)