avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj datorii comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj datorii comune

Buna ziua,am o problema si nu stiu cum sa o rezolv.Am fost casatorit si am locuit in casa socrilor mei, in timpul casniciei am luat un credit de nevoi personale in valoare de 20.000 lei noi cu care am facut imbunatatiri la casa socrilor mei:termopane si moblia in toata casa.pe contractul de credit apar eu ca si imprumutat si coimprumutat este sotia mea care nu avea salariu suficient sa ia credit,sakariul meu a fost de ajuns.Am divortat si eu m-am mutat la parintii mei,in timpul divortului am incercat sa zic de acest credit ca sa facem partaj dar ea nu a recunoscut nimic.Acum eu platesc ca prostul ratele pana in 2014 desi m-am recasatorit si sotia mea asteapta un copil.Eu nu vreau nimic din ce am cumparat sunt de acord sa i las totuldeoarce am un copil si cu ea dar nu e logic ea sa beneficieze de toate bunurile si eu sa platesc ca prostul 450 lei/luna.sunt de acord sa i las totul deoarce nu am luat nimic de acolo dar vreau sa isi plateasca ea in coninuare creditul pana la rambursare pentru ca si de la pronuntarea divortului tot eu am platit.Ce e de facut?nu am bani pt avocat o sa scriu singur actiunea de partaj dar cum anume sa formulez cerinta mea?va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 16:15, 12 Octombrie 2009
Introduceti pur si simplu o cerere de partaj care sa cuprinda elementele prevazute la art.112 C.proc.civ. (il gasiti si pe google), iar la enumerarea bunurilor partajabile, precizati si debitele, trecind in acestea toate datoriile comune, unele sub altele, la fel ca in cazul listei bunurilor. Un patrimoniu, fie el si comun, se constituie din totalitatea creditelor si debitelor comune. In acest caz, imprumutul la banca despre care pomeniti reprezinta o parte a patrimoniului comun din timpul casatoriei.
Bineinteles ca veti atasa cererii de chemare in judecata si copii ale actelor doveditoare (contractul de imprumut, facturi fiscale si alte dovezi ale cheltuirii sumelor imprumutate si chiar martori).
Succes
dar pot avea castig de cauza sa i las ei tot ceea ce amcumparat de pe banii din credit dar sa plateasca doar ea in continuare rata?pana la rambursare?
Deja discutati despre o posibila tranzactie: valoarea actualizata a datoriilor viitoare (luand in calcul factorii de actualizare = inversul dobanzii) comparata cu valoarea de piata a bunurilor cedate. Daca sunt valori apropiate sau in limite acceptabile, e ok/echitabil, daca nu, se discuta despre "sulta", care poate fi si ea o parte fie din tranzactie, fie din decizia instantei.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la banca de catre fostii soti lucianavella lucianavella Buna ziua,am fost casatorit si in timpul casatoriei am luat un credit de nevoi personale in care eu apar ca imprumutat si sotia ca si co-imprumutat in valoare ... (vezi toată discuția)
Coimprumutant mareboys mareboys am facut un imprumut de la banca in care sotia este coimprumutant. as dori sa stiu daca in urma unui eventual divort pot optine o hotararejudecatoreasca prin ... (vezi toată discuția)
Restituire imprumut dupa divort macimama macimama Buna ziua! Sotul meu in timpul casniciei anterioare a ridicat un imprumut de la o banca pentru nevoi personale de 6000 de lei. In contract figureaza impreuna ... (vezi toată discuția)