avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificari in cartea de munca fara acte aditionale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificari in cartea de munca fara acte aditionale

Buna ziua,
va rog ajutati-ma cu raspunsurile dvs. competente in umatoarele probleme.

1. firma la care lucrez mi-a disponibilizat postul, ce sanse am in fata legii daca contest decizia si pot demisiona pe perioada de preaviz aferenta disponibilizarii ?
2 aceeasi firma mi-a fact ut modificari in cartea de munca in 2011 pentru perioada 2007- 2011 fara ca eu sa semnez nici un act aditional - este legal acsa ceva ?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:14, 24 Februarie 2012
1. Sanbse sunt si de o parte si de alta , in cazul unui eventual litigiu ... nimeni nu va poate spune daca veti sanse 100% ...

2. Daca va dati demisia nu mai beneficiati de somaj ...

3. Da , este legal daca acele modificari au aparut ca urmare a intrarii in vigoare a unor acte normative ... de exemplu, ca urmare a modificarii salariului minim brut pe economie ..

4. Despre ce modificari este vorba , ca sa va putem spune exact daca este sau nu legal ce a facut angajatorul dvs si cum pot fi rectificate aceste modificari ? ..
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns.
Va rog spuneti-mi ce sanse am intr-un proces cu compania daca vin cu urmatoarele clarificari:
1. Compania a tergirversat timpt de 3 luni aprobarea unor documente care-mi erau foarte necesare in procesul muncii, dar m-a anuntat in 3 luni si o saptamna ca va desfiinta postul.
2. Modificarile din cartea de munca se refera la incadrarea in COR, mi-au trimis sa semnez un act aditional in 2010 ( pe care nu l-am semnat ), dar in cartea de munca au facut retroactiv modificari ale pozitiei in COR ( cu o treapta mai jos ) pentru toata perioada din 2007 in 2010.

V-as fi foarte recunoscator pentru un raspuns in ce masura aceste detalii imi dau sanse mai mari, sau nu, intr-un proces cu compania. Intentionez sa fac acest pas numai daca exista sanse mari de reusita.

Multumesc anticipat.
Daca nu dvs ati semnat acel act , atunci aveti sanse de castig in instanta ... in acest sens , puteti invoca in fata instantei in cazul in care angajatorul se va apara cu acel act doua proceduri : verificare de scripte sau procedura falsului ... proceduri prevazute de Codul de procedura civila.
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns.
Va rog spuneti-mi ce daune pot solicita ( inclusiv materiale) si daca pot deschide proces penal impotriva firmei, avand in vedere ca sunt in posesia actului aditional- in copie- pe baza caruia s-a facut modificarea in cartea de munca si care, in mod cert nu a fost semnat de mine.

Avand in vedere ca modificare s-a facut pe baza unui act aditional antedatat cu luna oct 2008 desi el mi-a fost trimis pentru a-l semna in sept 2010 - am mail-urile care dovedesc acest lucru- si pe care, inca o data subliniez nu l-am semnat, pana la ce data pot actiona firma in judecata ?

Va multumesc foarte mult !
Puteti depune plangere penala impotriva acelui angajator pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata ... daca Parchetul stabileste ca sunt inrunite elementele constitutive ale acestei infractiuni atunci poate decide trimiterea dosarului in instanta unde va putei constitui si ca parte civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional inregistrat la itm dar nesemnat de salariat mery84 mery84 Buna ziua! Problema mea ar fi urmatoarea: pe 1 august 2008 am fost angajata cu norma intraga la un SRL. Am semnat contract de munca, acesta a fost ... (vezi toată discuția)
C.i.m. - modificare functie retroactiv Soleil Soleil Buna ziua, Am urmatoarea problema legata de un contract de munca si nu stiu cum sa o mai rezolv. Incepand cu 01.02.2005 firma noastra a incheiat un CIM ... (vezi toată discuția)
Daca intr-un proces / litigiu de munca /arat instantei ca actele sunt false. ce se intampla? benga112 benga112 Daca intr-un litigiu de munca am dat in judecata angajatorul.Pentru neplata salari, + concediu de odihana. Desfacere contract de munca. Si spun instante ca ... (vezi toată discuția)