avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act aditional inregistrat la ITM dar nesemnat de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act aditional inregistrat la ITM dar nesemnat de salariat

Buna ziua!
Problema mea ar fi urmatoarea: pe 1 august 2008 am fost angajata cu norma intraga la un SRL. Am semnat contract de munca, acesta a fost inregistrat la ITM - nu au fost probleme. Acum 1 saptamana, am aflat ca pe data de 1 noiembrie 2008, s-a inregistrat la ITM un act aditional prin care se specifica trecerea de la 8 ore/zi la 2 ore/zi.
Eu nu am semnat niciodata un astfel de act aditional.
Acum firma este in faliment. Incepand cu 1 ian 2010 mi se va desface contractul de munca. Azi am aflat ca nu indeplinesc conditiile necesare pentru a beneficia de ajutorul de somaj, datorita faptului ca ulterior am fost inregistrata cu acele 2 ore/zi.#-o
Ce ma sfatuiti sa fac? Pot da in judecata firma pentru faptul ca nu am semnat acel act aditional si nu am fost instiintata de aceasta reducere (de la 8ore/zi la 2ore/zi)?
Ce sanse de castig as avea?
Precizez ca eu aveam program zilnic de 9 ore/zi.
Cel mai recent răspuns: mery84 , utilizator 18:28, 21 Decembrie 2009
Faceti plangere penala pentru savarsirea concursului de infractiuni : fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.
Buna ziua !
Puteti actiona in instanta firma , solicitand daune pentru prejudiciile cauzate. Daca actul aditional este semnat in fals, persoana ce a semnat raspunde pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri ( 290 c. pen.).
Cu stima !
Multumesc pentru raspunsuri.
Intrebarea este: Am sanse sa castig un astfel de proces? iar daca firma este falimentara...eu pe cine pot da in judecata? Pot actiona in judecata pe administratorul firmei?
Puteti actiona si administratorul firmei, iar sansele de castig sunt foarte mari. Puteti sa angajati un avocat .
Va multumesc inca odata. Sper sa ma inteleg amiabil cu administratorul firmei...daca nu..am sa incerc pe cale juridica.X-(..sper sa reusesc.

Alte discuții în legătură

Modificari in cartea de munca fara acte aditionale silvana_zamfir silvana_zamfir Buna ziua, va rog ajutati-ma cu raspunsurile dvs. competente in umatoarele probleme. 1. firma la care lucrez mi-a disponibilizat postul, ce sanse am in ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca conform articolului65al1din codul muncii mihai_ilie_80 mihai_ilie_80 Cand am intrat in posesia cartii de munca am constatat niste modificari de care nu am fost anuntat. ... (vezi toată discuția)
Semnatura falsificata ! dosar penal....? danpascu danpascu Am fost angajat la o societate, unde administratorul societatii mi-a modificat contractul de munca de la 8 ore la 4ore, semnind un act aditional ca ... (vezi toată discuția)