avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacerea contractului de munca conform ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacerea contractului de munca conform articolului65al1din codul muncii

Cand am intrat in posesia cartii de munca am constatat niste modificari de care nu am fost anuntat. 1- lunile ianuarie si februarie =concediu fara plata 2-luna martie =modificarea programului de lucru de la 8 ore la 2ore iar in cartea de munca salariul 180ron de la 1850ron 3-lluna =aprilie modificarea programului de lucru de la 2 ore la 8 ore iar in cartea de munca salariul de 720ron. ce pot face si daca as avea castig de cauza in instanta
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 22:13, 6 Octombrie 2009
mihai_ilie_80 a scris:

Cand am intrat in posesia cartii de munca am constatat niste modificari de care nu am fost anuntat. 1- lunile ianuarie si februarie =concediu fara plata 2-luna martie =modificarea programului de lucru de la 8 ore la 2ore iar in cartea de munca salariul 180ron de la 1850ron 3-lluna =aprilie modificarea programului de lucru de la 2 ore la 8 ore iar in cartea de munca salariul de 720ron. ce pot face si daca as avea castig de cauza in instanta

Da, cu siguranta, daca nu ati semnat nici un act aditional si daca nu ati facut cerere de CFP pentru lunile respective.
daca ati semnat acte aditionale la contractul individual de munca ... nu aveti nici o sansa de cistig in instanta. daca n-ati semnat nici un fel de act aditional la contractul individual de munca, privind modificarea cuantumului salariului... sansele sint mari, mai ales ca putem vorbi si de o infractiune de fals. cel putin in opinia mea. cereti si sfatul unui avocat.
mihai_ilie_80 a scris:

Procesele de acest gen sunt foarte corecte.
Daca aveti dreptate si aveti probe castigati.
Vedeti si ce au scris cei de mai sus.
Fiecare modificare ar fi trebuit sa se concretizeze intr-o decizie a angajatorului decizie care, la momentul respectiv, ar fi trebuit sa va fie comunicata. In masura in care nu v-a fost comunicata, masura nu este legala, in sensul ca deciziile pot fi declarate nule. Pentru aceasta ar trebui sa va adresati instantei de judecata in vederea anularii deciziilor sus mentionate, decizii ale caror numere ar trebui sa se gaseasca operate in carnetul de munca. va trebui de asemenea sa solicitati si rectificarea mentiunilor din carnetul de munca. Daca ati semnat state de plata in perioadele despre care faceti vorbire cu sumele despre care faceti vorbire, respectiv 1850 ron, atunci aveti un mijloc de proba. Succes!
Contractul individual de munca cuprinde date concrete privind salariul,durata zilei de munca,etc. si orice modificare la un articol de contract se face pe baza unui act aditional pe care il semneaza angajatul si angajatorul si este vizat la ITM.
Pe baza documentelor de mai sus se fac inscrisuri in carnetul de munca.

Concediu fara plata este inregistrat pe baza unei cereri a dvs..

Daca dvs. nu ati semnat nici un document situatia este grava.
Introducand actoiune in instanta puteti solicita documentele respective si ii puteti acuza de infractiune de fals.

In lunile la care faceti referire ati incasat salariul normal ?

Alte discuții în legătură

Modificare salariu rrramor rrramor Din cate stiu, orice modificare a CIM se realizeaza doar cu acordul salariatului si totusi....se poate modifica salariul anhajatului pe carea de munca fara ... (vezi toată discuția)
Greseala itm sau angajator ..... anamariamagdici anamariamagdici am ridicat cartea de munca de la itm ca intamplator imi trebuia o copie, oricum ele nu se mai tin acolo ci le pastram la domiciliu ca amintire, insa am o ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca aura-octav aura-octav buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea problema.In anul 2006 am primit decizie de sef transporturi, eu am semnat la data respectiva decizia si ... (vezi toată discuția)