avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sistare apa potabila de catre un locatar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sistare apa potabila de catre un locatar

Speta intre locatari.
De circa doi ani un locatar a sistat, mai bine zis a tăiat conducat de alimentare cu apa lasand 4 apartamente fara apa.
Motivatia acestuia este ca de cateva ori conducta s-a fisurat iar apartamentul acestuia a fost inundat. Mentionez faptul că conducta trece prin apartamentul acestuia aflat la etajul 1, iar noi suntem, la doi şi trei. De atunci , de peste doi ani, aceasta problema nu a fost solutionata. Plangerea adresat politiei cat si SC APA GRUP a rezultat cu raspuns negativ, precum ca conducta ce trece prin apartamentul locatarului nu este de competenta acestora, ei fiind autorizaţi doar pana la caminul de bransament de la limita de proprietate.
In acest moment acest cele 4 apartamente sunt lipsite de pa potabila , pe care trebuie sa o aduca de la fantanile din zona sau de alti prieteni.
Intrebarea este . Ce se poate face in acest caz.
Temeiul se fundamenteaza pe obligatia de a face?.
In acelasi timp se poate introduce o ordonanta presedintiala penrtu a fi obligat la desistarea apei prin eliberarea conductei de apa pana solutionarea definitiva a procesului.? Va rog temeiul juridic.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: petrica hrimiuc , utilizator 11:50, 19 Octombrie 2008
Puteti merge pe ordonanta, dar in doi ani de cand proprietarii au aceasta problema, iesea si hotararea de fond.
Insa mai bine mai tarziu decat niciodata. Instanta va admite o astfel de cerere, avand in vedere obiectul acesteia: apa catre locatarii de la etajele superioare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Octombrie 2008
Doinita Stingaciu, Avocat
Eu cred ca ar trebui procedat la solicitarea de daune materiale si morale si daune cominatorii pana la refacerea situatiei asa cum era.
Oricum in dreptul roman este foarte dificil procesul pe ordonanta si chiar cu obligarea la satisfacerea trebuintelor locatarilor.Trebuie neaparat mers pe daune cominatorii.Altfel nu cred ca o veti rezolva.

avocat Claudiu Lascoschi
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzul unui locatar prin sistarea apei pentru 4 apartamente petrica hrimiuc petrica hrimiuc Buna ziua. De circa doi ani un locatar a sistat, mai bine zis a tăiat conducta de alimentare cu apa lasand 4 apartamente fara apa. Motivatia acestuia este ... (vezi toată discuția)
Spargerea conductei de apa de canalizare din pivnita blocului ContSters414820 ContSters414820 De 2 ani de zile vecina de la parter a spart conducta cu apa de canalizare in pivnita scari ca sa nu-i inunde apartamentul ei cu dejecti si de atunci nu a ... (vezi toată discuția)
am cumparat un teren la tara si vreau sa fac o fantana. ... elena cailean elena cailean Buna ziua, Am cumparat un teren la tara si vreau sa fac o fantana. Pe sub terenul meu trece o conducta privata a altor 6 case din jur, ei au tras o teava din ... (vezi toată discuția)