avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Spargerea conductei de apa de canalizare din pivnita ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Spargerea conductei de apa de canalizare din pivnita blocului

De 2 ani de zile vecina de la parter a spart conducta cu apa de canalizare in pivnita scari ca sa nu-i inunde apartamentul ei cu dejecti si de atunci nu a reparat-o..Beciul e plin de dejecti si stam in miros de 2 ani ce pot face sa o oblig sa repare ce a spart si sa scoata dejectiile din pivnita..Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:15, 19 Decembrie 2016
Sa o actionati in instanta. Cu toate acestea, exista posibilitatea, in cazul in care conducta este gresit instalata, ca toti proprietarii imobilului sa participe pecuniar la repararea corecta a conductei.
Daca este vorba despre imobil de locuit in comun,nu se pune in discutie existenta de "pivnita"
Aspectul ca un locatar a intervenit neautorizat asupra partii comune este distinct de aspectul ca reprezentantii legali ai asociatiei de proprietari,pe parcursul a 2 ani de zile nu au inteles sa desfasoare demersuri pentru asigurarea bunei functionari a partii comune de constructii si instalatii din condominiu
Daca amiabil nu puteti solutiona,aveti la indemana dreptul prevazut si garantat de Legea Fundamentala de acces neingradit la justitie,in temeiul disp
L nr 230/2007
Art. 14
Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala. Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.


Art. 17
Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament sau spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile sau sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.

Art. 18
In cazurile in care, in cladirile de locuinte, unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari sau chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Părți comune la bloc morotecanu morotecanu Stau la bloc iar la subsol avem boxe proprietate. Prin boxa mea trece o coloană de canalizare și una de apă. In repetate rânduri a curs canalizarea iar o ... (vezi toată discuția)
Refuleaza canalizarea risen risen Locuiesc la parterul blocului si ma confrunt cu canalizarea.In fiecare luna refuleaza canalizarea si miroase groaznic.Am vorbit cu administratorul blocului sa ... (vezi toată discuția)
Racordare wc la coloana de apa pluviala mgherghel mgherghel Buna ziua, doresc sa intreb care ar fi legea care se incalca daca se racordeaza cineva pe o coloana de apa pluviala cu o toaleta (wc). Inteleg ca trebuie ... (vezi toată discuția)