avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Studiile universitare de scurta durata intra in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Studiile universitare de scurta durata intra in calculul stagiului de cotizare?

Studiile universitare de scurta durata, cele de 3 ani,(am absolvit Colegiul de Birotica)
se iau in calcul la stagiul de cotizare? Cati ani se considera?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:50, 15 Decembrie 2011
Este stagiu asimilat si intra in calculul pensiei de limita de varsta si a celei de invaliditate.Nu intra in calculul pensiei anticipate si anticipate partiale..

H.G.257/2011

Art. 131
(1) In cazul persoanelor care au urmat cursurile de zi ale unor institutii de invatamant superior, dovada absolvirii cursurilor de zi si a duratei normale a studiilor se face cu diploma insotita de foaia matricola sau adeverinta din care sa rezulte forma de invatamant, durata normala si perioada studiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La pensia de invaliditate se calculeaza si anii de facultate? paumaria paumaria Sunt in pensie de invaliditate gradul III. Am citit pe un forum ca si la pensia de invaliditate se calculeaza la vechime anii de facultate . Este adevarat? ... (vezi toată discuția)
Am terminat o facultate dupa ce am iesit la pensie... iconita iconita Am terminat facultatea dupa ce am iesit la pensie la limita de virsta. Cei 4 ani de facultate facuti la zi si avind licenta luata, se adauga la vechime? ... (vezi toată discuția)
As dori lamuriri cu privire la adaugarea anilor de facultate la pensia pentru limita de varsta Popescu Lucia Popescu Lucia am urmat cursurile facultatii de matematica 1970-1074 curs de zi.In continuare am urmat anul V specializare informatica in curs de zi (1974-1975)dupa care am ... (vezi toată discuția)