avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dobanda penalizatoare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dobanda penalizatoare

Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarea problema:

trebuie sa calculez penalitati de intarziere pentru o factura neincasata, emisa in baza unui contract care nu prevede un procent de penalitate de intarziere la plata.

Conform O13/2011 inteleg din Art. 3 (2) ca "rata dobanzii legale penalizatoare se stabileste la nivelul ratei dobanzii de referinta plus 4 puncte procentuale"

De pe sit-ul BNR am inteles ca rata dobanzii de politica monetara este de 6% pe an. Asta inseamna ca eu pot sa calculez penalitati cu un procent de 6+4=10% pe an, adica 0,0273% pe zi?

Va rog mult sa-mi spuneti daca este corect acest mod de calcul.

Va multumesc foarte mult

Cel mai recent răspuns: SSFF , utilizator 14:16, 15 Decembrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati contractuale ContSters98540 ContSters98540 Buna ziua, Avem un contract incheiat cu o societate si in acest contract nu sunt prevazute penalitati pentru intarzierea platii facturilor. Exista o lege ... (vezi toată discuția)
Valoare dobanda legala cristianvladescu cristianvladescu Care este nivelul actual al dobinzii legale pe care o pot pretinde unui client care nu si-a platit la scadenta facturile? Cum se calculeaza? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Dobanda penalizatoare contracte 2016 alinanicoleta86 alinanicoleta86 Buna ziua, In relatiile contractuale dobanda penalizatoare se stabileste cu acordul partilor. daca nu este scris in contracte se calculeaza cf. ratei de ... (vezi toată discuția)