avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost lovit de o masina pe trecerea de pietoni, ce ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost lovit de o masina pe trecerea de pietoni, ce trebuie sa fac?

am fost lovit de catre un autoturism pe trecerea de pietoni,am fost dus la spital la primiri urgente de catre cel care m-a accidentat...am fost abandonat acolo,fara sa fi reusit sa iau numarul masinii sau numele conducatorului auto,ce trebuie sa fac pentru a obtine depagubiri de la cel care ama lovit si ma abandonat la spital.
Cel mai recent răspuns: cornel bobu , utilizator 16:28, 15 Decembrie 2011
Situatia descrisa de dumneavoastra priveste doua aspecte, tragerea la raspundere penala a vinovatului si obligarea acestuia alaturi de asigurator la plata daunelor materiale catre dumneavoastra precum si a celor morale daca este cazul.
De regula plangerea penala se depune in termen de 2 luni de la data la care stiti cine este faptuitorul, insa in acest caz puteti solicita concursul organelor de politie in vederea depistarii lui.
De asemenea trebuie sa stiti ca impacarea dumneavoastra cu cel ce va vatamat inlatura raspunderea penala, si inlatura si raspunderea civila daca nu se precizeaza altfel.
Eventuala infractiune de vatamare corporala fie ea simpla sau grava, poate intra in concurs cu infractiunea de parasire a locului accidentului.
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2011
ContSters213050, utilizator
Intai trebuie sa va interesati la unitatea sanitara daca a fost inregistrata persoana care va adus
Daca nu exista aceasta informatie,urmeaza sa sesizati oficial SPR evenimente auto,unde urmeaza sa dati declaratie cu datele pe care le cunoasteti
Solicitati certificat medico legal care sa dovedeasca afectiunile constatate in urma evenimentului
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2011
ynocentta, utilizator
cui sa solicit certificat medico legal:la camera de primiri urgente unde am fost dus si unde sunt tratat ambulatoriu,de 10 zile,sau trebue sa ma duc la IML?mentionez ca medicii care m-au tratat in ziua accidentului au chemat politia .

dupa 10 zile de la accident se mai poate scoate certificat medicolegal de la IML,sau este valabila fisa de constatare a leziunilor ,facuta de medicii spitalului de uegenta unde am fost tratat in ziua accidentului?
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Victima in accident de circulatie el1977 el1977 In timp ce conduceam masina am fost lovit de un cetatean sarb care are domiciliul in Austria,am mers la spital si mi sau facut investigatii dupa care am ... (vezi toată discuția)
Accident rutier trecere de pietoni F.Bogdan F.Bogdan Am si eu o problema: Tatal meu a accidentat din nefericire o persoana pe trecerea de pietoni in urma cu 2l uni de zile in municipiul Bucuresti, sector 6. ... (vezi toată discuția)
Agresat de doi indivizi ioana_ioanasca ioana_ioanasca Aseara am fost sa-mi felicit un prieten si m-am trezit cu doi indivizi in spatele meu, am vrut sa plec acasa dar afara m-au batut, am reusit sa scap si am fost ... (vezi toată discuția)