avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Costul intretinerii la bloc in iarna 2011-2012
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Costul intretinerii la bloc in iarna 2011-2012

A venit iarna si in decembrie se afiseaza facturile pentru apa/canal si caldura din octombrie, prima luna cu caldura in sistem centralizat prin majoritatea judetelor tarii.

Avand in vedere ca Guvernul a anulat subventiile ELCEN si toate canalele de media anuntau preturi galopante la caldura, va intreb, cat aveti de platit in aceasta luna pentru intretinere si pentru caldura in special?

Eu, luna aceasta (decembrie pentru octombrie) am de plata 223,5 lei intretinere din care 44,98 lei pentru caldura la un apartament cu 3 camere/3 persoane in Bucuresti fata de 290,62 in 2010.

Diferenta vine probabil de la faptul ca anul trecut au dat mai devreme caldura.:whistle:

Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 09:47, 16 Decembrie 2011
Diferenta poate sa fie datorata cantitatii de gcal ,daca anul trecut afara a fost mai frig
Cota lunara de intretinere are mai multe componente, nu numai caldura.
E posibil ca anul trecut sa fi fost alte cheltuieli mai mari pe alte rubrici sau sa fi fost ceva cheltuieli administrative sau de reparatii mai mari, poate ceva "pierderi" de apa mai mari.
Anul acesta, in Bucuresti, in luna octombrie cheltuielile cu AC si caldura au fost mai mari, comparativ cu anul trecut octombrie, din cauza cresterii pretului la Gcal cu cca 30% la un consum relativ egal.

Comparatia intre o luna si alta din ani diferiti nu este de facut pentru ce inteleg eu ca vreti sa observati si sa aflati si de la altii. Asa cum am spus variabilele care intra in calculul cotei sunt destule, aproape toate cheltuielile, mai putin abonamentele fixe.

Nici macar cheltuiala cu caldura sau AC sau AR nu sunt relevante decat in masura in care va cunoasteti consumurile, care si ele pot fi diferite de la un an la altul...

Si anul trecut, ca si anul acesta, RADET a dat drumul la caldura in jurul datei de 15 octombrie si chiar si aici e de vazut daca la asociatia dv. nu s-a cerut la RADET sa va dea drumul mai tarziu la caldura.

Multe, prea multe variabile ca sa putem face o comparatie relevanta. D-aia contest eu basmele spuse pe la televizor, cu balaurii care-si scot capetele din tenebrele RADET-ului si care vor sa ne manance de vii, vehiculandu-se sume dovedite an de an aberante.
Fiecare asociatie isi are cheltuielile ei, iar acum, de cand cu contorizarea si la caldura, unele si-au introdus si contorizare la gaze, comparatia intre blocuri, fie si similare, e de-a dreptul hazardata si nerelevanta.
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2011
elga50, moderator
Eu am observat tevile de la subsol prin care circula agent termic si am observat ca erau numai putin caldute. Probabil erau asa datorita vremii caldute care se mentine si tine cu saracii , s-au poate o fi cazul ca asa cum plateste boierul, asa munceste Ion ?.:))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costul apei in bucuresti euTU euTU Buna seara, a-si dori sa imi spuneti cat este metru cub de apa calda si rece in Bucuresti,.....care este pretul caldurii..... pentru ca la noi la asociatia de ... (vezi toată discuția)
Pretul exact al unui metru cub de apa calda/apa rece calcan calcan Buna ziua Am marea rugaminte daca este posibil sa-mi raspundeti la cateva intrebari,intr-un timp cat mai scurt,datorita faptului ca preturile si costurile ... (vezi toată discuția)
Apa rece pentru ...apa calda! peraspera peraspera Cum calculari dv ceea ce trensmite RADET catre Apa Nova si Apa Nova factureaza? \" 265 mc. apa rece pentru incalzire apa calda. Apoi, Radet scrie ca a consumat ... (vezi toată discuția)