avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pierdut proces si nu am bani de platit sulta impusa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pierdut proces si nu am bani de platit sulta impusa

Buna ziua!

Parintii mei au inceput acum 3 ani un proces de mostenire cu matusa mea, procesul s-a judecat la tribunalul de sector, la tribunalul Bucuresti si la CSJ. In acest moment, s-a dat sentinta irevocabila prin care parintii mei, pensionari fiind trebuie sa plateasca o suma de 54000 ron.
Tin sa mentionez ca la ultima infatisare de la CSJ, avocata parintilor mei i-a declarat judecatoarei ca fiind pensionari nu au cum sa plateasca o suma mare de bani si daca se ajunge la asa ceva sa se propuna macar o cedare din terenul respectiv.
Ei nu au acesti bani si as vrea sa stiu ce se poate face in continuare. Exista posibilitatea punerii unui sechestru pe bunuri, scoaterea imobilului la vanzare, punerea unui sechestru pe pensie pana la achitarea datoriei sau exista vreo varianta prin care li se poate oferi o parte din terenul pentru care s-au judecat pentru a se renunta la aceasta suma de bani.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cristina_branzan , utilizator 05:55, 19 Decembrie 2011
Buna ziua,

in acest moment cei cu care v-ati judecat au devenit creditorii dvs ( ai parintilor dvs ) .
Prin urmare, ei pot sa faca toate demersurile pentru a incasa suma respectiva.
Mai precis : ei pot pune poprire pe pensie, pot sa scoata la vanzare terenul sau alte bunuri ale parintilor dvs.
Cel mai probabil, vor apela la toate aceste posibilitati.
Intr-un final, daca nu le puteti plati acesti bani si nu aveti alte bunuri de valoare, se va vinde terenul si isi vor recupera suma din pretul obtinut.

Avocat Costi Boncu
Stimată doamnă,

Din păcate, dacă aș fi eu mătușa dvs, aș opta pentru executarea silită prin scoaterea la licitație a imobilului. Astfel, cel mai bine ar fi să negociați chiar varianta propusă de dvs: se poate oferi o parte din terenul pentru care s-au judecat.

Dacă este posibil, recomand această tranzacție. Presupun că este exclusă varianta luării unui credit bancar ipotecar, în scopul achtării sultei?

cu stimă.

Dar pana la ultima infatisare de la "CSJ", cum spuneti, ce mama naibii au pazit? Nu au avut avocat? In expertiza nu s-au dat mai multe variante de partajare? Nu stiau ca nu au de unde plati sulta, de ce au solicitat atribuirea imobilului?
Si posibilitatea aceasta de a oferi terenul respectiv se face prin propunere directa catre matusa sau prin intermediul unui notar, avocat?
Daca v-ati judecat trebuie sa platiti sulta.
Este foarte probabil ca sa se ajunga la vanzarea la licitatie publica prin executor judecatoresc daca nu incheiati o conventie in timpul executarii silite sau anterior momentului in care aceasta urmeaza a incepe...
Daca partea adversa nu va fi de acord ar trebui sa va ganditi la posibilitatea vanzarii pentru a nu iesi in paguba...

Alte discuții în legătură

Titlul de propietar MitreaINastase MitreaINastase in situatia in care pe titlu de propietar prenumele a fost trecut gresit de de catre autoritatile care l-au eliberat ce se poate face pentru a se elibera un ... (vezi toată discuția)
Probleme cu fratele pe mostenire nycodor nycodor buna ziua ! va rog sa ma sfatuti in urmatoarea problema : suntem 2 frati la parinti iar parintii nostri ne-au dat cite 0,50ha de pamint la amindoi din 3 ha ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral anditheodor anditheodor In urma unui proces de partaj succesoral mie si surorii mele ni s-a atribuit un teren care este mult supraevaluat fata de pretul pietii cu toate ca am ... (vezi toată discuția)